RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Nisan 2015, Cumartesi 22:20:31 tarihnde eklendi. 643 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Sosyal Sorunlar

SUHUM ŞEHRİ, NOVY REYON YAŞAYANLARI KONUT SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN MİTİNG DÜZENLEDİ
Abhazya’da Sosyal Sorunlar
25/04/02/2015. Suhum. 24 Nisan. Sputnik. Badrak Avidzba. Suhum şehri, Novy Reyon (Yeni Bölge) Sakinleri, yetkililerin konut sorunlarına çözüm bulması amacı ile sokağa çıktı ve bölge yönetimi binası önünde protesto mitingi düzenledi. 
 
Konut edinme konusunda sıkıntı çektiklerini belirten bölge sakini yüzlerce kişi, eyleme çocukları ile birlikte katıldılar ve konut taleplerini yetkililere ilettiler. 
 
Protesto mitingine katılan Nanuli Arşba, konuşmasında “Bugün burada toplanan insanlarının hiçbirinin kalacak yeri bulunmuyor. Benim kocam savaş sırasında yaşamını yitirdi ve benim kalacak yerim yok, 1997’den bu yana barakada yaşıyorum, çünkü kira ödeyecek param bulunmuyor. Barakada kendi kızımla, babasız olarak yaşıyorum. Barakanın duvarları, teneke ile kaplı ve orada yaşamak çok zor. Bizler, bu biçimde yaşamaktan yorulduk, hiçbir devlet başkanı bizlerin sorunlarına çözüm getiremedi. Bizler, devletimizin bizlere yardım eli uzatmasını talep ediyoruz” dedi.
 
Başbakan 1. Yardımcısı Şamil Adzınba, miting alanına gelerek, protestocular ile görüşerek onların sorunlarını dinledi. Şamil Adzınba konuşmasında “Sizlerin endişelerinizi paylaşıyorum, ancak hükümet olarak bir gecede sizlerin sorunlarınınza çözüm buluamayız. Önümüzdeki hafta sizlerin sorunlarınınza çözüm bulmak amacı ile bir toplantı yapacağız” diyerek görüşlerini belirtti.     
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20150424/1014517137.html#ixzz3YJNaPS00
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.