RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Nisan 2015, Cumartesi 10:22:13 tarihnde eklendi. 602 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Tepki Var

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “LUKASHENKO VE MARGVELASHVİLİ ANLAŞMASINDAKİ “GÜRCİSTAN’IN TORAK BÜTÜNLÜĞÜ” AÇIKLAMASI GÜNÜMÜZ GERÇEKLERİNE AYKIRIDIR”
Abhazya’dan Tepki Var
25/04/2015. Suhum. 24 Nisan. Apsnypress. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan Devlet Başkanı Georgi Margvelashvili arasında 24 Nisan’da Tiflis’te imzalanan antlaşmada belirtilen “Gürcistan’ın Toprak Bütünlüğü’nün Korunması” ibaresinin yok hükmünde olduğunu belirten bir kınama bildirisi yayınadı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:

“Gürcü basını tarafından verilen bilgiye göre, Gürcistan Devlet Başkanı Georgi Margvelashvili ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko arasında 24 Nisan 2015 Tarihinde Tiflis’te imzalanan ortak bildiride, devlet sınırlarının dokunulmazlığı ve toprak bütünlüğü, egemenlik haklarının korunması taahhüdünde bulundukları belirtilmiştir.

Şüphesiz ki, bu açıklama, Abhazya ve Güney Osetya’nın Gürcistan’ın toprak bütünlüğü içerisinde bulunduğu iddiası anlamına gelmektedir. Bu bağlamda, doğu komşumuza “Gürcistan’ın Toprak Bütünlüğü” kavramının Tiflis tarafından hala 1993 yılındaki formata bakıldığı gibi olmadığını bir kez daha hatırlatmak gerekir.

Abhazya, Güney Osetya gibi bağımsız, egemen ve dünyanın çeşitli devletleri ile diplomatik ilişkileri bulunan, uluslararası toplum içerisnde tanınmış bir devlet olarak bulunmaktadır. Abhazya, etkin bir biçimde uluslararası ilişkilerini geliştirmekte, yeni müttefikler ve ortaklıklar elde etmektedir. Abhazya’nın dış politika çalışmalarınıbaşarılı bir biçimde sürdürdüğünün en çarpıcı kanıtı, stratejik ortağımız olan, BM Güvenlik Konseyi Üyesi – Rusya Federasyonu ve ayrıca Abhazya’nın bağımsızlığını tanıyan diğer devletler ile etkin bir biçimde işbirliğini geliştirmesidir. 

Ne yazık ki Gürcistan yönetimi, hala basmakalıp ve geçmişte kalan günlerin kalıntıları içerisnde yaşayarak,mevcut siyasi durum varlığının anlamsız bir biçimde inkar ederek bu tür belgeleri imzalayarak, sadece Gürcistan’ın olmayan “Toprak Bütünlüğü” efsanesini korumakla kalmıyor, ancak diğer ülkelere de bunu empoze ederek gerçekleri çarpıtma girişimlerinde bulunması da üzücüdür.

Suhum. 24 Nisan 2015”            

Kaynak: www.apsnypress.info
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.