RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Nisan 2015, Cuma 19:25:03 tarihnde eklendi. 853 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kocaeli’de Abhazya Rüzgarı

ABHAZYA CUMHURİYETİ “ABAZA” ÇOCUK HALK DANSLARI TOPLULUĞU, KOCAELİ’DE DÜZENLENEN 23 NİSAN ŞENLİKLERİNE RENK KATTI
Kocaeli’de Abhazya Rüzgarı
24/04/2015. Abhazya Cumhuriyeti Çocuk Halk Dansları Topluluğu “ABAZA” Kocaeli’de düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Bayramı Şenliklerine katıldı. Rusya Federasyonu, Ukrayna, Gürcistan, Almanya, Bulgaristan, romanya gibi 41 ülkeye ait olan çocuk halk dansları topluluğu gösterileri ile şenliğe renk kattılıar.
 
“ABAZA” Çocuk Halk Dansları Topluluğu’nun Abhazya Cumhuriyeti adı ve Ulusal Bayrağı ile şeniğ katılımı, Gürcistan’ın İstanbul Konsolosluğu tarafından engellenmek istendi ancak bu engelleme girişimleri başarısız oldu. “ABAZA” Çocuk Halk Dansları topluluğu 23 Nisan Kortejindeki yürüyüşünde ve tüm gösterilerinde Abhazya Cumhuriyeti adı ve Ulusal Bayrağı altında sunumunu yaptı.
 
“ABAZA” Çocuk Halk Dansları topluluğu, şenlik programına bağlı olarak çeşitli alanlarda, Abhaz Halk Danslarını izleyicilere sundu, bu gösteriler sırasında özellikle Kocaeli, İstanbul, Sakarya ve Düzce illerinde yaşayan Abhaz Diasporası insanları Abhaz çocuklarını yalnız bırakmadı ve coşkulu bir biçimde gösterileri izlediler.
 
“ABAZA” Çocuk Halk Dansları Topluluğu, 1860 – 1870 Yıllarında yaşanan Osmanlı – Rus Savaşı sırasında, ata vatanları Abhazya’yı terk etmek zorunda kalan Abhaz Diasporası insanları tarafından kurulan (Büyükderbent Hikmetiyre köyünde ağırlandılar.
 
“ABAZA” Halk Dansları Topluluğu, Büyükderbent Ortaokulunda düzenlenen şenliğe, konuk oldukları Büyükderbent Abhaz Diasporası Sakini Hasan Konca’nın tesislerinden, 150 yıl aradan sonra köyün kurucusu olan Abhaz Diasporası insanları ve Abhazya Cumhuriyeti Bayrakları ile yürüyüş düzenlediler. 
 
Abhazyam.com olarak Abhazya Cumhuriyeti Çocuk Halk Dansları Topluluğu “ABAZA”’nın Kocaeli 23 Nisan Çocuk Bayramı Şenliklerine katılımını sağlayan, destek veren herkese teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.    
 
“ABAZA” Çocuk Halk Dansları Topluluğu tarafından İzmit’lilere sunulan güzel gösteri: https://www.facebook.com/eryknc/videos/10152886698658099/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.