RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Nisan 2015, Cuma 11:48:36 tarihnde eklendi. 548 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan PACE Kararına Tepki

IRAKLİ KHİNTBA, YENİ KURULACAK OLAN AKPM (PACE) ALT KOMİTESİ, ABHAZYA AÇISINDAN HİÇBİR ANLAM İFADE ETMİYOR”
Abhazya’dan PACE Kararına Tepki
24/04/2015. Suhum. 23 Nisan. Sputnik. Said Bargandjiya. Abhazya Cumhueriyeti Devlet Başkanlığı Uzmanlık Bölüm Başkanı Irakli Khintba, Avrpa Konseyi Parlamenterler Meclisi “AKPM” (PACE) tarafından çözümlenememiş (dondurulmuş) sorunların incelenmesi amacı ile yeni bir alt komite oluşturulması kararını Sputnik Haber Ajansı’na yorumladı. 
 
Irakli Khintba, “AKPM (PACE) tarafından üyeleri içerisinde bulunan çözümlenememiş sorunların incelenmesi amacı ile oluşturulan yeni alt komitenin ne yapacağıkonusunda net bilgi bulunmamaktadır. Bu komitenin Abhazya açısından herhangi bir ilişkisi olamaz” açıklamasında bulundu. 
 
Irakli Khintba, Abhazya’nın AKPM (PACE) üyesi olmadığını, bu yapının almış olduğu kararla her zaman için Abhazya’ya karşı düşmanca davranış içerisinde bulunduğunu vurguladı.
 
İrakli Khintba sözlerine “Bizler, AKPM’nin (PACE) almış olduğu kararlarda sürekli olarak Rusya’ya Abhazya’nın bağımsızlığını tanıma kararını ve İttifak ve Stratejik Ortaklık Antlaşmalarından  vaz geçmesi çağrısında bulunduğunu, Abhazya’ya karşı düşmanca tavırlarını biliyoruz” eklemesinde bulundu.
 
Khintba, Avrupa Parlamentosunda alınan kararın, Avrupa siyaseti içerisinde bulunan radikal siyasi güçlerin karanlık emelllerini yeniden atağa geçirmeleri için hazırlanmış bir hareket olduğunu söyledi.
 
Khintba “Bir kez daha vurgulamak istiyorum ki oluşturulacak olan bu alt komite ‘Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerdeki sorunların çözümü amacı için oluşturuluyor, bu konu bizleri hiçbir biçimde ilgilendirmemektedir. Eğer AKPM (PACE) Gürcü – Abhaz Devletleri arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine samimi bir ilgi gösteriyor ve statülerin değiştirilmesi hakkında herhangi bir yaptırımda bulunmayacak ise her zaman için diyalog mümkündür” dedi.             
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20150423/1014504150.html#ixzz3YDBQ3JVW
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.