RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 08:36:25 tarihnde eklendi. 777 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'daki Yunanlılar Birliği yeni başkanını seçti

ABHAZYA'DA YAŞAYAN "YUNANLILAR BİRLİĞİ" YENİ BAŞKANLARINI SEÇTİLER
Abhazya'daki Yunanlılar Birliği yeni başkanını seçti 30/10/2008. Abhazya'da yaşayan "Yunan Kökenli Abhazya Vatandaşları Birliği" başkanlığına 44 yaşında bulunana Dimitri KARSANİDİ seçildi.

Apsnypress haber ajansının verdiği bilgiye göre, Abhazya'nın bütün bölgelerinde yaşayan "yunan kökenliler"in oluşturduğu 126 kişilik delegeden oluşan seçim komisyonu başkanı Mihail İLİADİ; bütün delegelerin yeni başkanın seçimi için oy kullandığını belirtti.

Mihail İLİADİ "ileride de yapılacak olan başkanlık seçimlernde de 35-60 yaş arasında bulunan kişiler arasında seçim yapılacaktır. bu seçim çok iyi bir biçimde sonuçlandı. Birliğimizin daha önce "İRİNİ" olan ismi "DİOSKURİADA" olarak değiştirilmiştir." dedi.

Mihail İLİADİ; yakın zaman içerisnde abhazya'da yaşayan yunan kökenlilerin sayısını net olarak tespit etmeye çalıştıklarını belirterek "bizler, Rusya'da yaşayan diğer yunan kökenliller ile ilişkilerimizi geliştirmek için çalışıyoruz, diğer ülkelerde yaşayan diaspora yunan diasporası ile de geliştireceğiz" dedi.

Abhazya'da bugün için 2.000 civarında yunan kökenli yaşıyor.

20. yüzyıl içerisinde, yunan kökenliler, Gürcista tarafından çeşitli kereler yaşadıkları topraklardan uzakaştırıldılar. 1940'lı yıllar içerisnde Abhazya'da yaşayan onbin kişinin üzerindeki yunan kökenliler Gürcistan tarafından Kazakistan'a sürüldüler.

1992-93 savaşı sırasında da Suhum'da yaşayan binlerce yunan kökenli, Gürcistan Yönetimi tarafından Abhazya'dan sınır dışı edildi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.