RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Nisan 2015, Perşembe 20:36:57 tarihnde eklendi. 675 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Sanatçılar, Adıgey’de

ADIGE CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ASLAN TKHAKUSHİNOV, ABHAZ SANATÇILARI KABUL ETTİ
Abhaz Sanatçılar, Adıgey’de
23/04/2015. Suhum. 22 Nisan. Abhazya – İnform. Adıge Devlet Başkanlığı resmi sitesi www.adygheya.ru haberine göre, Adıge Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Tkhakushinov, Abhazya Cumhuriyeti 1. Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba’nın 70. Doğum yılı anısına Maykop’ta segi açan Abhaz Sanatçıları kabul etti.
 
Abhaz Heyetine, Abhazya Cumhuriyeti Kültür Bakanı Elvira Arsaliya, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Kültür ve Bilim Danışmanı Vladimir Zantariya ve Abhazya 1. Devlet Başkanlığı Vakfı Başkanı Svetlana Cergeniya başkanlık ettiler.
 
Abhazya’lı sanatçılar, Abhazya Cumhuriyeti 1. Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba’nın 70. Doğum yılı anısına Adıge Cumhuriyeti’nde sergi açtılar. Sergi Doğu Halkları Sanat Müzesi Kuzey Kafkasya Bölümü’nde 21 Nisan Salı günü açıldı. Sergide50’ye yakın resim, heykel, ulusal figür ve dekoratif sanat eseri bulunuyor. 
 
Adıge Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Tkhakusinov, konuşmasında Adıge ve Abhaz halkarının birbiri ile asırlara dayanan kültürel bağların bulunduğunu ve onların tarihsel ve dilsel anlamda akraba olduklarını söyledi.
 
Adıge Devlet Başkanı “Bizler, sizin Abhazya Cumhuriyeti 1. Devlet Başkanı anısına düzenlemiş olduğunuz, Rusya’da ki ilk sergi açılışınızı Adıgey’de yapmanızdan dolayı çok memnun olduk. Vladislav Grigoryevich, büyük bir bilim adamı ve önemli bir siyasetçi idi. O, Abhazların isteği olan bağımsız bir devleti kurmayı başardı” dedi.
 
Abhaz Heyeti Temsilcileri, Adıge halkının Abhaz halkının bağımsızlık savaşını vermiş mücadelesinde ve zor yaşam koşulları döneminde destek verdiklerini ve yanlarında olduklarını belirttiler. Barış döneminde de bu dostluğun korunması gerektiğini söylediler. 
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.