RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Nisan 2015, Pazartesi 18:14:09 tarihnde eklendi. 694 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Büyük Felaketi Anıyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ ERMENİ BİRLİĞİ, “BÜYÜK FELAKET”İN 100. YILDÖNÜMÜNÜ ANIYOR
Abhazya, Büyük Felaketi Anıyor
20/05/2015. Suhum. 20 Nisan – Sputnik. Anjelika Beniya. Abhazya Cumhuriyeti Çalışma, İstihdam ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Ermeni Soykırım 100. Yıl Anma Törenleri Komite Başkanı Suren Kerselyan, Abhazya’da düzenlenecek olan Ermeni Soykırımı 100. Yıldönümü Anma etkinlikleri hakkında bilgi verdi. (Abhazyam.com olarak bizler, BM’in 1948 yılında almış olduğu hukuksal kararın Ermeni Soykırımına atıf yapmadığına ve bu konuda BM Kararının olması gerektiğine inanıyoruz. 1915 olaylarının ana sorumluları arasında Osmanlı İmparatorluğunun yanında, Alman İmp, Rus Çarlığı, ABD, Büyük Britanya ve Fransa’nın da bulunması ve sorgulanması gerektiğini belirtiyoruz. Ermeni ulusunun söylemiş olduğu “Büyük Felaket” deyiminin doğru olduğunu kabul ediyoruz.) 
 
Kerselyan “Ben, Abhazya’nın bu konu hakkında taraf olmamasını çok istiyorum. Üzülerek belirtmek isterim ki Abhazlara ve Ermenilere soykırımın ne anlama geldiğini anlatmak gerekmez – öldürülerek ve sürülerek vatanlarını kaybetmeyi. Bizlerin tarihi, kesinlikle birbirine özdeş bulunuyor ve bizi başkalarına göre birbirimize yaklaştırıyor” dedi.
 
Organizasyon Komite Başkanı, anma etkinliklerinin Abhazya Ermenileri Birliği tarafından tüm Abhazya’da düzenleneceğini belirtti. 
 
Kerselyan, 22 Nisan Gulripsh Bölgesi Pshap Köyünde "хачкара" anıt açılışı yapılacağını söyledi. Aynı gün Suhum Flarmonide, Abhazya Senfoni Orkestra Şefi David Terziyan Yönetiminde klasik müzik konseri sunuacak ve ayrıca Ermenistan Cumhuriyeti Opera Sanatçısı Siranush Gasparyan solist olarak bulunacak. 
 
Kerselyan’a göre, 23 Nisan günü tüm Dünya’daki Ermeniler tarafından önemli bir ortak eylem yapılacak. Ermeni Katolik Patriği Karekin II tarafından tüm Ermeni Kiliselerinde ayin düzenlenecek. Kerekin II tarafından yapılacak olan dua tüm kiliselerde kurulacak olan ekranlarda yayınlanacak.
 
Kerselyan “Ermeniler içerisinde 400 yıldır böyle bir ayin gerçekleşmedi. Bizler, bu eylem içerisinde kurbanlarımızı ve kaybetmiş olduğumuz değerleri aziz rütbesinde anacağız. Onları anmak ve dayanışma göstermek için ayağa kalkmış olacağız. Eğer, bir kimse, insanın milliyetine bakmadan, onun acısını paylaşmıyor ve merhamet duymuyor ise – o insan değildir” dedi.
 
24 Nisan Sabahı, Suhum ve çevre bölgelerden gelen insanlar Muhacır Parkı önünde toplanacaklare, soykırımı tanıyan devletlerin bayakları ile yürüyüş yaparak denize çelenk ve çiçek bırakacaklar.
 
Kerselyan “Bizlein yapmış olduğu bu tür eylemler ilk yıl olmuyor, çünkü bizler muhacırların anısını çok iyi anlıyoruz, aynı zamanda onlarda bizlerin acılarını anlıyorlar. Tanrı, Ermeni halkının yaşadıklarını kimseye yaşatmasın” dedi.
 
Kerselyan, Ermenilerin yoğun olarak yaşadıkları bir alanda miting düzenlemeyi planlıyor.
 
24 Nisan 1915 Tarihinde Osmanlı İmparatorluğu’nun başşehri İstanbul’da Ermeni aydınları tutuklandı ve Ermeni halkının imha işlemi başlatıldı. 24 Nisan günü, her yıl, XX. Yüzyılın başlarında Osmanlı İmparatorluğu’nun Ermeni ulusuna karşı yürütülen etnik imha politikalarının anma günü olarak törenler düzenleniyor.      
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20150420/1014458593.html#ixzz3XqcAWt4f
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.