RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Nisan 2015, Perşembe 16:08:16 tarihnde eklendi. 874 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İtalya’da Abhaz Partizan

İTALYA ULUSAL PARTİZAN BİRLİĞİ, ABHAZ PARTİZAN SULTAN PAPBA’NIN AİLESİNE PLAKET SUNDU
İtalya’da Abhaz Partizan
16/04/2015. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İtalya ve San Marino Temsilcisi Mauro Murgia, İtalya’da Faşist ve Nazi Güçlerine karşı savaşan Abhaz Partizan Sultan Papba’nın ailesine İtalya Partizan Birliğ tarafından özel olarak hazırlanan teşekkür plaketini sundu. 
 
Plaket üzerinde Sultan Papba’nın fotoğrafı ve 1941 – 1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı Kahramanı ve İtalya Partizan Birliği Üyesi onaylı belge bulunuyor.
 
Plaket Sultan Papba’nın kızları Tsitsino ve Tatyana Papba’ya sunuldu. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İtalya ve San Marino Temsilcisi Mauro Murgia sunum konuşmasında “Bizler, İtalyan halkının anti faşist mücadelesinde, İtalyan Partizanlar ile birlikte kahramanca yer alan Abhaz Partizan Sultan Papba’nın anısını saygı ile anıyoruz” dedi.
 
Mauro Murgia, Abhazya’ya yapmış olduğu ilk ziyaret sırasında, İtalya’da savaşan partisan hakkında bilgi aldığını, İtalya Partizanlar Birliği tarafından Sultan Papba hakkında tarihsel değeri olan bilgi ve belgelerin bulunması için çalışma yapıldığını söyledi. 
 
Mauro Murgia “Abhaz Kahraman Sultan Papba’nın adının Suhum ve İtalya’da bir şehirde ki caddeye verilemsinin planlandığını söyledi. 
 
Sultan Papba’nın bu özel ödülün kendileri için çok değerli olduğunu ve İtalyan temsilciye teşekkürlerini belirttiler.       
 
Sultan Davidovic Papba (1898 – 1980) 1942 yılında SSCB Ordusu Güney Kafkasya 88.  Piyade Alayı’nda görevine başladı. Daha sonra Eylül ayında Nalçik’te bulunan Kuzey Kafkasya Askeri Bölgesi'nin 39. bölümünde görev aldı. Bölgede istihbarat görevlisi olarak çalıştı. Ancak yakalandı ve Sovyet tutsağı olarak önce esir trenleri ile Polonya’ya gönderildi, daha sonra Almanya’ya ve daha sonra da Kuzey İtalya’ya trenle gönderilirken üç arkadaşı ile birlikte trenden kaçtılar ve Guiseppe Garibaldi isimli antifaşist partizan birliğine katıldı.
 
Sultan Papba, aktif bir biçimde anti faşist operasyonlara katıldı. Katılmış olduğu zor operasyonlardaki başarısı nedeni ile birliğin Komutanı olan Lokatto’nun Yardımcısı olarak görevlendirildi. Sultan Papba, Tiren Denizi kıyısında bulunan Levanto şehrinin faşistlerin elinden kurtarılması savaşına katıldı. Partizan Birliği ile birlikte  müttefiklerin başarılı bir askeri operasyon ile Cenova’da karaya çıkmalarını sağladı. 
 
Sultan Papba 1946 yılında Abhazya’ya geri döndü,, 82 yaşında iken 1980 yılında yaşamını yitirdi ve Suhum’un Eshera Köyünde toprağa verildi.
 
Sultan Papba'nın Ailesine verilen Plaket Töreni Apsua Tv: https://www.facebook.com/video.php?v=800326473377889
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.