RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Nisan 2015, Salı 17:08:57 tarihnde eklendi. 922 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Emeklilik Maaşı Artıyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE EMEKLİ VE ÇALIŞANLARIN MAAŞLARI RUSYA FEDERASYONU GÜNEY BÖLGESİ’NDEKİ MAAŞLAR DÜZEYİNE ÇIKIYOR
Abhazya’da Emeklilik Maaşı Artıyor
14/04/2015. SOCHİ. 14 Nisan. Sputnik. Robert Djopua. Rusya Federasyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Maksim Topilin ve Abhazya Cumhuriyeti Maliye Bakanı Amra Kvarandziya arasında Salı günü Abhazya Cumhuriyeti’nde yaşayan Rusya Federasyonu vatandaşlarının emekli maaşları ve kamu hizmetinde çalışanların ücretlerinde Rusya Federasyonu Güney Bölgesinde ki maaşlar ile eşit düzeye getiren antlaşma imzalandı. 
 
Maksim Topilin, antlaşma sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Antlaşma ile maaşları, Rusya Federasyonu Güney Bölgesi’ndeki maaşlar düzeyine çıkarmış oluyoruz. Her yıl, belirlenecek olan yol haritasındaki gelişmelere bağlı olarak artış sağlanacaktır. Cari yıl içerisinde; Doktor, öğretmen, pedagoji, okul öncesi eğitmenleri, kültür çalışanları, sosyal alanlardaki kategoriler içerisinde çalışanların maaşlarında bu yıl yaklaşık %27 artış sağlanacaktır. Bu amaçla, Rusya federasyonu tarafından bu yıl 275 Milyon Ruble tahsis edilecektir. Daha sonra bizler, artışlar ile ilgli olarak her yıl görüşmelerde bulunacağız” dedi.
 
Rusya Federasyonu Çalıuşma ve sosyal güvenlik Bakanı Maksim Toilin, Abhazya Cumhuriyeti’nde yaşayan Rus vatandaşı emeklilerin maaşlarında da Rusya Federasyonu Güney Bölgesi’ndeki emekli maaşları ile eşit düzeye getirileeceğini belirtti. 
 
Toplilin “Emekli maaşları 10 Bin Ruble’nin biraz üzerinde artışa sahip olacaktır. Ücretlerdeki artışlar ile ilgli sorunlar yaklaşık olarak üç yıl içerisinde çözümlenecektir. Bu antlaşma, Rusya Parlamentosu’nun bahar toplantısında onaya sunulacaktır” dedi. 
 
Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasındaki antlaşma, iki ülke devlet başkanları Vladimir Putin ve Raul Hadjimba tarafından 24 Kasım 2014 tarihinde imzalanan “Birlik ve Stratejik Ortaklık” Antlaşması çerçevesinde imzalandı.          
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/world/20150414/1014402927.html#ixzz3XI3ehMxz
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.