RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Nisan 2015, Pazartesi 12:10:22 tarihnde eklendi. 644 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazyalı Maymun Kozmonotlar

SUHUM MAYMUN ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ’NDE YETİŞTİRİLEN İLK MAYMUN ASTRONOTLAR GÜVENLİ BİR BİÇİMDE DÜNYA’YA DÖNDÜLER
Abhazyalı Maymun Kozmonotlar
13/04/2015. Suhum. 12 Nisan. Sputnik. Naala Avidzba. Dünya Kozmontlar ve Uzay Günü nedeni ile Sputnik haber ajansına açıklamada bulunan Suhum Maymun Araştırmaları Enstitüsü (НИИЭПиТа) Müdürü Anna Djokua, Uzaya gönderilmek üzere enstitü içerisindeki laboratuvarlarda makak cinsi ilk sort maymun astronotun hazırlandığını ve uzaya gönderildiğini söyledi.
 
Anna Djokua, maymunların biyolojik olarak hazırlanması ve uzay gemisindeki davranışlarının belirlenmesi amacı ile ciddi test çalışmalarının yapıldığını belirterek “Laboratuvar çalışmaları sırasında, maymunların gemi içerisinde gerçek yaşam koşulları içerisndeki davranışlarının izlenmesi amacı ile simüle çalışmaları yapılmış ve gözlemlenmiştir” dedi.
 
Anna Djokua “Yer çekimi olmayan ortamda hazırlananrak uzaya gönderilen ve sağ salimen geriye dönen maymunlar üzerinde yapılan incelemeler sonrasında uzaya gidecek olan insan astronotların sorunları en alt düzeye indirilmiştir” dedi.
 
Anna Djokua “Uzaya gönderilen maymun astronotlar her zaman çift olarak hazırlandı ve çift olarak gönderildiler, Aralarında yağılan seçim, insan bünyesine ve fiziki yapılarına en yakın olan cinslerden seçim yapılmıştır. bu da onların daha az stress yaşamalarını sağlamış oldu. Hazırlanma süreleri en az iki – üç ay sürdü” dedi.
 
Anna Djokua “Seçilen makaklar, 2,5 – 3 yaş gurubunda olanlar seçildi, eğer yaşları küçük olanlar seçilmiş olsa idi alışmalarında zorluk yaşanırdı. Çalışmalarda büyük sorunlar olurdu” dedi.
 
Bilim adamları alfabetik sıraya göre, maymunlara kendi adlarını verdiler, 1983 yılında Abrek ve Bion isimli maymunlar uzayı ziyaret etti. İkinci yıl ara ile Verniy ve Grozny, üçüncü kez ise Drem ve Erosha uzaya gönderilerek çalışmalarda bulunuldu. Dördüncü çift ise Abhazya – Gürcistan savaşı öncesinde meslektaşlarına teslim edildi. 
 
Anna Djokua, Uzaya gönderilen maymunların başarılı bir biçimde Dünya’ya geri döndüklerini ve bilim adamlarının onların üzerinde çok önemli bulgular elde ettiklerini söyledi.     
 
Kaynak: Sputnik Абхазия: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20150412/1014388651.html#ixzz3XB0iaqP3
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.