RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Nisan 2015, Perşembe 13:31:34 tarihnde eklendi. 845 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sharatın, İstanbul’a Geliyor

“SHARATIN” «Шаратын» ABHAZ DEVLET HALK DANSLARI TOPLULUĞU’NUN 45. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ
Sharatın, İstanbul’a Geliyor
09/04/2015. Suhum. Apsnypress. “Sharatın” «Шаратын» Abhaz Devlet Halk Dansları Topluluğu, 9 Nisan 1970 yılında kuruldu. Abhazyam.com olarak “Sharatın” «Шаратын» Halk Dansları Topluluğu’nun 45. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. 
 
Sharatın Abhaz Halk Dansları Topluluğu 09 Nisan 1970 Tarihinde Eduard Bebiya tarafından kuruldu. Eduard Bebiya –  ГИТИС Bale Okulunun ilk Abha Lisansüstü öğrencisi, ünlü Bale Öğretmeni Kareograf. Bugün için “Sharatın” Halk Dansları Topluluğu Eduard BEBİYA’nın oğlu Ruslan BEBİYA tarafından çalıştırılıyor.
 
Ruslan Bebiya “Babam, okulu bitirdikten sonra Abhazya’ya döndü ve öğretmen olarak çalışmaya başladı. Aynı dönem içerisinde Abhazyanın ilk halk dansları topluluğu olan “Sharatın” «Шаратын» kuruluş çalışmalarına başladı. 1968 yılında ilk olarak Güney Osetya’da ilk gösterilerini sundu, daha sonra 9 Nisan 1970 tarihinde Abhazya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’ (ASSC) Yönetiminin istteği üzerine, Abhaz Devlet Flarmoni’de ilk resmi koserini sundu” açıklamasında bulundu. 
 
“Sharatın” «Шаратын» Abhaz Halk Dansları Toluluğu 1978 yılında Devlet Halk Dansları Topluluğu ünvanın aldı. Topluluk aynı yıl SSCB içerisindeki 15 Cumhuriyet’te konserler verdi, bunun yanı sıra İsveç, Belçika, Hindistan, Hollanda ve Fransa’da düzenlenen  birçok uluslararası festivalde ödüller kazandı.    
 
“Sharatın” Devlet Halk Dansları Topluluğu Tunus IX. Kartaca Halk Dansları Festivali’ni kazandı, Samsun’da  değişik yıllarda düzenlenen üç uluslar arası festivalde birincilik kazandı, Moskova’da düzenlenen XII. Diplomasi Festivali’nde ve Güney Rusya’da düzenlenen kentler arası halk dansları festivallerinde iki birincilik kazandı.
 
1992- 1993 Abhazya – Gürcistan savaşı sırasında “Sharatın” Halk Dansları Topluluğu’nun önemli bir bölümü bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi sırasında şehit düştü. Oniki üyesinin şehit düştüğü topluluğun üç oyuncusu “Abhazya Kahramanı” ödülüne layık görüldü. E. Bebiya Sharatın Abhaz Devlet Halk Dansları Topluluğu “Şeref Madalyası” ödülü sahibi bulunuyor.
 
Ruslan Bebiya, yıldönümü anısına bir dizi konser düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.
 
Ruslan Bebiya “25 Haziran’da elli yaşında oluyorum ve “Sharatın” «Шаратын» halk dansları topluluğundaki çalışmalarımında otuzuncu yıldönümünü kutluyorum, yıldönümü konserini de Haziran ayı sonunda düzenlemeyi planlıyoruz. Bu tarih benim için sıradan bir olay değildir, benim kaderimdir: Ailemin, eşimin, çocuklarımın ve “Sharatın” «Шаратын» Topluluğunun ayrılmaz bir parçası olan tüm üyelerinin kaderidir” dedi. 
 
Ruslan Bebiya, jübile programı için ayrıntı vermek istemezken, izleyicilerin, içerisinde güncel figürlerin kullanılacağı, ilginç kostüm, müzik ve oyunlarla büyük bir hazırlık içerisinde olduklarını belirtti.
 
“Sharatın” «Шаратын» Abhaz Halk Dansları Topluluğu, jübile konseri sonrasında, İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Halk Dansları Festivaline katılacak.        
 
"Sharatın" Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun repertuarında Abhaz ve tüm Kuzey Kafkas Halklarına ait folklor, dans, mitolojik figürlerin birçoğu bulunuyor. Bu dansların arasında birçok ülke insanlarının beğeni ile karşıladıkları “Köylüler”, “Atlılar”, “Apsuva-Koşara”, “Nartların Dansı”, “Abhaz Soylularının Dansı” bulunuyor.
 
“Sharatın” «Шаратын» Abvhaz Devlet Halk Dansları Topluluğu:  https://vimeo.com/33959237
 
Kaynak: www.apsnypress.info
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.