RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Nisan 2015, Perşembe 10:57:09 tarihnde eklendi. 612 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’ın Avrupa Umudu

TÜRKİYE VE AVRUPA BİRLİĞİ, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN GÜRCİSTAN’IN “İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARI” OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA VURGULADILAR
Gürcistan’ın Avrupa Umudu
09/04/2015. REGNUM.RU. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi David Kereselidze, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı Temsilcisinin Avrupa Konseyi (AK) Dışişleri Bakanlığı Komitesi Toplantısında, Rusya’nın Abhazya ve Güney Osetya ile yapmış olduğu antlaşmalar hakkında konuştuğunu belirtti.     
 
Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı David Kereselidze, toplantı hakkında gazetecilere verdiği bilgide, Gürcistan’ın “İşgal Altındaki Topraklar” konusunu uluslararası kuruluşlarda etkin bir biçimde gündeme getirdiğini söyledi. David Kereselidze, konunun, geçtiğimiz hafta toplanan AK Dışişleri Bakan Yardımcıları toplantısında yeniden gündeme getirdiklerini açıkladı. Komite toplantısında konuşma yapan Gürcistan Dışişleri Bakan YardımcısıKhatuna Totladze, konuşmasında, Rusya’nın önce Abhazya ve daha sonra da Güney Osetya ile imzalamış olduğu birlik ve entegrasyon antlaşmalarını gündeme getirdi. (Not: Rusya ve Abhazya arasında Birlik ve Stratejik Ortaklık Antlaşması imzalandı – Abhazyam.com)
 
Dışişleri Bakan Yardımcısı, uluslararası toplum ülkelerine – Avrupa Konseyi’ni, Rusya’nın yasadışı eylemleri ve yaratmış olduğu sorunlar karşısında yanıt verermek için adım atmaları çağrısında bulundu.
 
David Keselidze verdiği bilgide, toplantıda bulunan Avrupa Birliği, Türkiye, Almanya, Fransa, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Letonya, Estonya, Norveç, Polonya, Romanya, Portekiz, Ukrayna, İzlanda, İsveç, Slovenya, Bulgaristan ve Moldova temsilcileri tarafından Gürcistan temsilcisinin konuşmasına destek verdiklerini belirten açıklama yapıldı.
 
Bilindiği üzere, Gürcistan, Rusya’nın Abhazya ve Güney Osetya ile yapmış olduğu birlik ve entegrasyon antlaşmalarını “Gürcü Topraklarının Rusya tarafından ilhak politikası”nın bir devamı olarak değerlendiriyor.         
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1912869.html#ixzz3WnCiQbLG
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.