RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Mart 2015, Pazartesi 21:28:06 tarihnde eklendi. 732 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazca – Fransızca Sözlük

ABHAZYA VE FRANSA ARASINDAKİ YAKINLIĞA HİZMET AMACI İLE "ABHAZCA – FRANSIZCA SÖZLÜK" YAYIMLANDI
Abhazca – Fransızca Sözlük
30/03/2015. Suhum. 30 Mart. Sputnik. Anastasia Nikonov. Fransa’da, Abhaz dili ve Abhazya hakkında bilgiler veren yen versiyon “Abhazca – Fransızca Sözlük” yayımlandı.
 
Abhazya Tarihsel Kültürü Koruma ve Kültür Bakan Vekili Elvira Arsaliya, Sputnik Haber Ajansı muhabirine “Abhazya – Fransa kültürleri arasında işbirliğinin bir parçası olarak yeni bir “Abhazca – Franssızca Sözlüğü” yayımlandı” açıklamasında bulundu.
 
Arsaliya “Bu sözlük kendi başına ilginç bir olay. Abhazya ve Fransa arasındaki kültürel ilişkilerin tarihsel bir geçmişi bulunuyor. Örneğin, orada, Abhaz ressam Aleksandr Şervaşidze – Çaçba uzun yıllar çalıştı” dedi.
 
Abhazca – Fransızca Sözlük, 217 sayfadan oluşuyor, başlangıç yazısında, Abhazya Tarihi Kültür Mirasını Koruma ve Kültür Bakanlığı Basın Servisi tarafından Abhaz Dili’nin korunması hakkında bilgilendirme bulunuyor. Sözlük, Abhazya tarihi, kültürü ve sosyal yaşamını yansıtacak bir biçimde hizmet sunuyor. İçerisinde en çok kullanılan sözcük ve deyimlerr yer veriliyor.
 
Sözlük içerisinde, tanınmış Abhaz şair ve yazarlar hakkında bilgi veriliyor: Özellikle, Dimtry Gulia, Bagrat Şinkuba, Fazıl İskender gibi tanınmış isimler bulunuyor.
 
Kitap – Sözlük, Abhazya Cumhuriyeti’nin birinci Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba’nın siyasi çalışmaları, 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı ve Abhazya’nın 2008 yılında Rusya Federasyonu tarafından bağımsızlığının tanınması gibi bilgiler içeriyor.
 
Kitap – Sözlük Yazarı – Michelle Molerba. Kitabın hazırlanmasında ona Suhum doğumlu Mariya Kaltenbach – Shevtsova ve kocası Eric Kaltenbach yardımcı oldular.
 
Kitabın hazırlanmasında, İnternet ortamından ve Vyacheslav Chirikba’nın Kafkas Dilleri ve Abhaz Dili Grameri adlı kitabından da yararlanıldı.
 
İlk “Abhazca – Fransızca Sözlük”, Fransız yayıncı L`Harmattan taraından 2014 yılında yayınlandı.            
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/world/20150330/1014266537.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.