RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Mart 2015, Cuma 22:05:26 tarihnde eklendi. 1180 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Gürcistan Sınırı

ABHAZYA – GÜRCİSTAN DEVLET SINIRI’NDA ÜÇ AY İÇERİSİNDE 550 KİŞİ SINIR İHLALİ NEDENİ İLE GÖZALTINA ALINDI
Abhazya – Gürcistan Sınırı
27/03/2015. Suhum. 27 Mart. Sputnik. Rusya Federasyonu FSB Sınır Muhafızlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Abhazya Cumhuriyeti’nin Gürcistan ile olan devlet sınırında görev yapan Rus FSB Sınır Muhafızlığı tarafından sınırda yaşanan çeşitli ihlaller nedeni ile 2015 yılının ilk üç ayı içerisinde 600’e yakın kişi gözaltına alındı.
 
Rus FSB Sınır Muhafızlığı Basın Servisi tarafından “Devlet Sınır Rejimi’ni ihlalden dolayı 30 kişi, Abhazya Cumhguriyeti devlet sınırını yasa dışı yollardan geçme girişiminde bulunan 500’ün üzerinde kişi ve bunların içerisinde bulunan 320 kişi, Abhazya topraklarından geçmek isterken tutuklandılar” bilgisine yer verildi.
 
FSB Sınır Muhafızlığı, üç ay içerisinde, yapılan kontroller sırasında 5 adet ateşli silah, 700 mermi ve üç adet el bombası ele geçirildi.
 
Basın Servisi açıklamasına göre, Gürcistan ile olan devlet sınırında 200 Bin’den fazla kişinin geçiş yaptığını, 62 kişinin belgelerinin eksik olduğu belirlendi. Ayrıca sahte belgeler ile sınırı geçmeye çalışılan üç olayın engellendiği belirlendi.
 
Açıklamada “Sınır denetimi sırasında, 85’den fazla kişinin küçük tekneler ile sınır ihlallerinin yaşanmıştır ve dört adet tutuklama gerçekleştirilmiştir” bilgisine yer verildi.
 
Rus Sınır Muhafızlığı Basın Servisi açıklamasında, gözaltına alınan kişiler, kaçakçılık, narkotik, silahlı çete mensuplarının engellenmesi çalışmaları, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanları tarafından Nisan 2009 Tarihinde imzalanan “Abhazya Cumhuriyeti Devlet Sınırlarının Abhazya Cumhuriyeti Sınır Muhafızlığı ve Rusya Federasyonu FSB Sınır Muhafızlığı Komutanlığı tarafından Ortak Korunması Anlaşması” kurallarına göre gerçekleştirilmektedir.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20150327/1014249458.html
 
www.abhazyam.com               

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.