RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 08:31:21 tarihnde eklendi. 712 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Duma; Rusya anlaşmaları onayladı

DUMA; RUSYA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA "DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI"NI "OYBİRLİĞİ" İLE ONAYLADI
Duma; Rusya anlaşmaları onayladı 29/10/2008. 29 Ekim Çarşamba günü DUMA Meclisinde yapılan toplantıda Abhazya ve Güney Osetya ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan "dostluk ve işbirliği anlaşması" oybirliği ile imzalandı.

ITAR-TASS Haber Ajansının bildirdiğine göre; ülkeler arasında yapılan anlaşma 17 Eylül 2008 tarihinde imzalandı, Rusya Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV; anlaşmanın onaylanması için DUMA'ya 20 Ekim tarihinde açıklama yapmıştı.

"Dostluk ve İşbirliği Anlaşması", içerik olarak Abhazya ve Güney Osetya'nın sınırlarının Rusya Ordusu tarafından korunması ve bölgenin güvenliğinin ülkelerin ordularının birlikte sağlanması biçiminde bulunuyor. Anlaşma, ayrıca ülkelerin topraklarında oluşturulan uluslararası terör uygulamalarına karşı rus askeri güçlerinin desteğini sağlıyor. Anlaşmanın içeriğinde Abhazya ve Güney Osetya'ya Rusya Federasyonu tarafından ekonomik ve sosyal yardımların yapılması için maddelerde bulunuyor.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigori KARASİN "Rusya ile Abhazya ve Güney Osetya arasında yapılan anlaşma, çok önemli bir politik başarıdır. Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya'ya karşı saldırgan tutumuna ket vuracak ve Kafkas dağları'nın ardında güvenliği sağlayacaktır. Anlaşmanın onaylanması ile birlikte Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsız, demokratik devlet yapılanmalarının gerçekleştirilmesine yardımcı olunacaktır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.