RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mart 2015, Cuma 10:34:20 tarihnde eklendi. 697 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’yı Örnek Alsınlar

VYACHESLAV CHİRİKBA “SURİYE’DEN GELEN ABHAZ DİASPORASI İNSANLARI, ABHAZYA’NIN SOSYAL YAŞAMINA UYUM SAĞLADILAR”
Abhazya’yı Örnek Alsınlar
13/03/2015. Suhum. 12 Mart. Sputnik. Naala Avidzba. “Russia Today” HA. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda 12 Mart Perşembe günü gerçekleşen toplantı sonrasında Sergey Lavrov ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Suriye’de yaşanan savaş nedeni ile geçtiğimiz yıl Abhazya Cumhuriyeti’ne gelen Abhaz Diasporası insanlarının, kısa süre içerisinde Abhaz toplumu ile uyum sağladıklarını söyledi.
 
Chirikba “Bugün için onların önemlşi sorunları çözülüyor, rahyat yaşayabilecekleri evleri bulunuyor, İş sorunlarının çözümü için çalışılıyor. Şam’daki yaşam koşullarına yakın koşullar yaratılıyor” dedi. 
 
Chirikba, bu insanların çoğunluğunun, doctor, mimar, mühendis ve bilim insanı gibi eğitimli meslek guruplarına sahip olduklarını belirtti. Onların Abhazya için çok değerli olduklarını belirterek “Suriye’den gelen Abhaz Diasporası insanları, geniş deneyim ve bilgileri ile Abhazya toplumuna katkıda bulunacaklardır” dedi.
 
Dışişleri Bakanı “Onların, bizlerle birlikte mutlu olacaklarına inanıyorum. Bizlere düşen görev onlara yaşamlarını en uygun bir biçimde yaratmak için çalışmaktır” dedi.
 
Geçtiğimiz yıl, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Komitesi, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’nın da yardımı ile Rus charter uçakları ile Suriye’den yaklaşık 500 civarınbda Abhaz kökenli insanı Abhazya’ya getirdi.           
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.