RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mart 2015, Perşembe 23:34:50 tarihnde eklendi. 716 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İngurHES Bilmecesi

GÜRCİSTAN ENERJİ BAKANI KAHA KALADZE “İNGURHES HAKKINDA ABHAZYA TOPRAKLARINA GEÇEREK ABHAZ TARAFI İLE GÖRÜŞTÜK”
İngurHES Bilmecesi
12/03/2015. Gürcistan Enerji Bakanı Kaha Kaladze, 12 Mart Perşembe günü, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Abhazya Cumhuriyeti Basın – Yayın Organlarında çıkan haberler ile ilgilli olarak kendisi ve Bakan Yardımcıları Mariam Valishvili ve İlya Eloshvili ile birlikte Abhazya topraklarına geçerek Abhaz yetkililer ile görüştüklerini doğruladı.
 
Kaladze’ye göre, bakanlık çalışanları  olarak Abhaz meslektaşları ile etkin bir biçimde işbirliğinde bulunuluyor ve son görüşme 6 mart’ta gerçekleştirildi. Gürcistan Bakanının belirttiğine göre, görüşmede Abhazya tarafında bulunan ve zaten tamamlanmış olan VardnilHES kanalının rehabilitasyon ve işletme çalışmaları konuşuldu.
 
Gürcistan Enerji Bakanı “Bizler, Sabiro’da bulunan İngurHES ünitelerini inceledik. Bizler, 2016 yılında bu santralın tünellerinin bakımını planlıyoruz. Büyük ölçekli bir çalışma gerekiyor ve hidroelektrik santralının bir kaç ay dinlendirilmesi gerekecek” dedi.
 
Bakanın açıklamasına göre, İngurHES’in çalışmalarının durdurulması sırasında, Gürcistan Hükümeti olarak Abhazya yaşayanlarına elektrik sağlama garantisi veriliyor.           
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1904418.html#ixzz3UBdXim6o
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.