RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mart 2015, Perşembe 17:31:20 tarihnde eklendi. 963 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Adıgey İşbirliği

ABHAZYA CUMHURİYETİ VE ADIGEY CUMHURİYETİ, YAKIN İŞBİRLİĞİ KURULMASI KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARDILAR
Abhazya, Adıgey İşbirliği
12/03/2015. REGNUM Haber Ajansı’nın Adıgey Devlet Başkanlığı Basın Servisi tarafından 12 Mart Perşembe günü yayınlanan bülteninden aldığı bilgiye göre, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı öünümüzdeki günlerde Adıgey Cumhuriyeti’ni resmi olarak ziyaret edecek ve taraflar arasında  sosyal – ekonomik ve kültürel, farklı alanlarda işbirliği anlaşması imzanacak. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet başkanı Raul Hadjimba’nın 24 ağustos 2014 tarihinde devlet başkanbı seçilmesi sonrasında, Adıgey Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Thakuşinov arasında ki ilk resmi buluşma gerçekleşecek.
 
Adıgey Devlet Başkanlığı Basın – Yayın Bölümü Resmi İnternet Sitesinde verilen habere göre, Abhazya Cumhuriyeti ve Adıgey Cumhuriyeti arasında imzalanacak olan dostluk ve işbirliği antlaşması sırasında, bir dizi iş görüşmeleri, yaşamın çeşitli alanlarında oluşturulması planlanlanan işbirliği görüşmeleri, sosyal – ekonomik ve iş alanlarında yatırım olanaklarının araştırılması fgörüşmelerinin yapılması planlanıyor.
 
İlişkiler, Rusya Federasyonu Devlet Politikası kapsamı içerisinde yürütülecek. Bilindiği üzere Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba tarafından Kasım 2014 Tarihinde İşbirliği ve Stratejik Ortaklık Antlaşması imzalanmıştı, bu antlaşma Rusya federaasyonu Duması tarafından 23 Ocak 2015 tarihinde onaylanmıştı. Abhazya ve Gürcistan arasında yaşanan savaş sırasında birçok Adıgey Cumhuriyeti insanı, savaşta Abhazya’nın yanında etkin bir biçimde rol almıştı. Adıgeler ve Abhazlar, sadece akrabalık ilişkilerinde değil, birçok ortak mahalli gelenek ve görenekleri ile birbirlerine bağlıdırlar.     
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1904544.html#ixzz3UB6kRvNJ 
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.