RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mart 2015, Perşembe 13:02:55 tarihnde eklendi. 662 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya BDT’de

ABHAZYA HEYETİ, BDT ÜLKELERİ SERGİ – FUAR VE KONGRE ORGANİZASYONU KONSEYİ TOPLANTISINA KATILDI
 Abhazya BDT’de
12/03/2015. Suhum. 12 Mart. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti Ululslararası Kültür – Organizasyon Merkezi Müdürü Oleg Lakoba, “Abhazya – İnform” Haber Ajansı’na verdiği bilgiye göre, Abhazya Heyeti 11 Mart’ta Moskova’da düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Ülkeleri Sergi – Fuar ve Kongre Organizasyonu Konseyi toplantısına ilk kez katıldı.
 
Toplantıya katılan Abhazya Cumhuriyeti Heyeti Üyeleri: Abhazya Cumhuriyeti Ticaret Odası’nın Rusya Federasyonu Temsilcisi Oleg Bartsız, Abhazya Cumhuriyeti Ululslararası Kültür – Organizasyon Merkezi Müdürü Oleg Lakoba ve Pyotr Beryoza.
 
Rusya Federasyonu Ekonomi Bakanlığı ve Rusya Ticaret ve Sanayi Odası, Girişimciler Birliği, (ВДНХ) VDNH Yönetimi desteği ile düzenlenen toplantıya, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Azerbaycan, Tacikistan ve Rusya Hükümeti Temsilcileri ve Büyükelçilik Temsilcileri de katıldılar.
 
Toplantıda, BDT Ülkelerinde 2014 yılında düzenlenen sergi – fuar ve kongreler hakkında hazırlanan rapor üzerinde çalışıldı.
 
Konuşmacılar, Sovyet Dönemindeki Cumhuriyetlerin ürünlerinin sergilendiği VDNH (ВДНХ) Sergi Alanında bulunan Abhazya Cumhuriyeti kültür ve sergi alanında düzenlenen etkinlikleri örnek olarak gösterdiler ve çalışmaları takdir ettiler. Abhazya Cumhuriyeti, “Altın Sonbahar” Tarım Fuarına katılmış ve ödül kazanmıştı, Bunun yanı sıra, Abhazya Kültür Günü, Yılbaşı kutlamaları ve «Масленицы по-абхазски» Dini kutlamaları düzenlendi.
 
Toplantıda Abhaz Heyeti tarafından sunulan raporda, VDNH (ВДНХ) Çeşmesi önünde düzenlenen şenlik programında çok uluslu Abhazya Cumhuriyeti’nin halk kültürü dansları topluluğu ile güzel bir gösteri sunuldu ve bu gösterilere 10 bin üzerinde izleyici katıldı ve büyük beğeni kazandığı belirtildi. 
 
BDT Ülke Temsilcileri ve Abhazya Cumhuriyeti Temsilcileri, Toplantı sonrasında, Moskova’da bulunan VDNH (ВДНХ) Toprakları üzerinde yeni sergi – fuar ve kongrelerin düzenlenmesi ve birlikte çalışmayı sürdürme kararı aldılar. 
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.