RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 08:28:21 tarihnde eklendi. 648 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şamba; Gal Bölgesini temizleyeceğiz

SERGEY ŞAMBA "ABHAZYA; GAL BÖLGESİNDE Kİ GÜRCÜ BİRLİKLERİNİ KESİN OLARAK TEMİZLEYECEKTİR" DEDİ
Şamba; Gal Bölgesini temizleyeceğiz 27/10/2008. 26 Ekim 2008 tarihinde saat 19-20 saatleri arasında Abhazya'nın Gal Bölgesi İngur nehri kenarında bulunan "çuburjindj" bölgesindeki 201 nol.lu rus askerlerinin görev yaptığı karakola Gürcistan tarafından ateş açılmıştı. Yaklaşık olarak 7-8 dakika süren çatışma da rus askerlerinden ölen ve yaralanan olmamıştı.

Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA; Rusya haber Ajnası Muhabirinin yaşanana son olaylar ile ilgili olarak telefon ile sormuş olduğu sorulara verdiği yanıtta "Medevedev-Sarkozy Planı'na göre Gürcistan'a yerleştirilen AB Barış Gücü Kuvvetleri bölgedeki güvenliği sağlayamıyor" vurgulamasında bulundu.

Sergey ŞAMBA "Medvedev-Sarkozy Planından önce bölgede bulunan Rus Barış Gücü Kuvvetleri bölgenin güvenliğini daha yüksek oranda sağlıyordu. Şimdi bölgede bulunan 200 kişilik AB Barış Gücü Kuvveti'nin bölgenin güvenliğinin sağlanmasına herhangi bir katkısının olamıyacağı anlaşılmış bulunmaktadır. İngur nehri sınırı üzerinde görev yapan rus askerlerine Gürcistan rarafından ateş açılması bunun en son örneğidir" dedi.

Sergey ŞAMBA; Gal Bölgesinde saldırı düzenleyen Gürcü özel birliklerinin ortadan kaldırılacağını belirterek "bölgede provokasyon yapan bu birlikler kesin olarak ortadan kaldırılacaktır" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.