RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Mart 2015, Çarşamba 10:05:22 tarihnde eklendi. 752 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’yı Tanıma Hazırlığı

LUGANSK HALK CUMHURİYETİ, ABHAZYA’NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMAYA HAZIRLANIYOR
Abhazya’yı Tanıma Hazırlığı
11/03/2015. Suhum. 10 Mart. Sputnik. Lugansk Halk Cumhuriyeti “LHC” (ЛНР) Halk Meclisi Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Lugansk Halk Cumhuriyeti Ulusal Konseyi, Abhazya Cumhuriyeti’nin tanınması konusunu gündemine alacağı bildirildi.
 
Lugansk ulusal Konseyi, konuyu Cuma günü yapılacak olan toplantıda üçüncü gündem maddesi olarak görüşecek. Milletvekilleri toplantı sırasında ayrıca, gençlerin fiziki ve vatanseverlik konularındaki eğitimi, çocuklar ile ilgli sosyal çalışmalar ve yolsuzluklar hakkında ki belgeleri görüşecek.
 
Basın Servisi açıklamasında “Lugansk Ulusal Konseyi, bugün yapmış olduğu toplantıda Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının tanınması konusunun bir sonraki toplantıda gündeme alınması kararını aldı” bilgisine yer verdi.
 
İki Cumhuriyeti’in Egemenliği: Güney Osetya ve Abhazya Cumhuriyeti, uzun zaman önce Gürcistan’dan ayrılarak bağımsızlıklarını ilan etmişlerdi, Ağustos başlarında Gürcistan2ın Tsinval’e saldırısı ile başlayan ve beş gün süren savaş sonrasında Rusya Federasyonu 26 ASğustos 2008 tarihinde bu iki cumhuriyetin bağımsızlığını tanıdı. Daha sonra BM’e üye olan Nikaragua, Venezuela, Vanuatu, Tuvalu ve Nauru, Abhazya’nın bağımsızlığını tanıdı.
 
Nisan 2014 başlarında düzenlenen mitinglerde, Lugansk ve Donetsk Bölgeleri, Ukrayna’da yaşanan Şubat darbesini tanımadıklarını açıkladılar, Mayıs ayında yapılan referandumlarla Ukrayna’dan ayrılarak “ulusal Cumhuriyet” kurarak bağımsızlıklarını ilan ettiler ve daha sonr “Yeni Rusya” adı altında birlik kurdular. Kiev, Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Hal Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını tanımıyor.            
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.