RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Mart 2015, Salı 16:13:50 tarihnde eklendi. 658 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

54 Bin Ton Hamsi Avlandı

TÜRK BALIKÇI TEKNELERİ, ABHAZYA CUMHURİYETİ KARASULARINDA AVLANMA YAPAMAYACAK
54 Bin Ton Hamsi Avlandı
10/03/2015. Suhum. 10 Mart. Sputnik. Anastasia Nikonov. Abhazya Tarım Bakanı Rafik Otyrba, Başbakan Yardımcısı Şamil Adzınba ile, bugün yapmış olduğu toplantı sırasında, 2015 yılında, Abhazya karasuları üzerinde yapılan balık avcılığı sezonunun çok iyi geçtiğini söyledi.
 
Rafik Otryba, bu yıl 54 Bin Ton Hamsi avlandığını belirterek “Buyıl ki av sezonu beklemiş olduğumuz tutarı iki kat geçtive çok başarılı bir sezon yaşadık” vurgulamasında bulundu.
 
Rafik Otryba’ya göre, Hamsi avlama sezonu döneminde 2015 devlet bütçesine 54 milyon 959 Bin Ruble katkı sağlandı. Bu katkı, yıl sonuna kadar 72 Milyon rubleyi bulacak.
 
Abhazya Devleti Ekoloji ve Çevre Koruma Komitesi Başkanı Savely Çitanava, daha önce yapmış olduğu açıklamada, Abhazya Cumhuriyeti Karasularında ticari anlamda balık avlama sezonunun 10 Mart 2015 tarihinde sona ereceğini ve bu yıl sonuna kadar bu yasağın süreceğini söyledi. Bu kararın, geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Gagra Şehri sakinleri tarafından Abhazya Karasularında Türk Balıkçı Teknelerinin avlanmasının yasaklanması için yapılan miting sonucunda alındı. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Ekoloji ve Çevre Koruma Devlet Komitesi verilerine göre, Abhazya karasularında yaklaşık 110 Bin ton Hamsi balığı bulunuyor, bu tutarın %40’I kadarının avlanmasına izin var. Balık avlama sezonu süresi içerisinde hamsi ve diğer balık ürünlerinin yaklaşık olarak 100 ton avlanmasına izin veriliyor.          
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.