RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Mart 2015, Pazartesi 14:54:48 tarihnde eklendi. 684 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AGİT’ten Abhazya’ya Gal Oyunu

AGİT GENEL SEKRETERİ LAMBERTO ZANNİER “GÜRCİSTAN’IN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA ARASINDA OLAN İDARİ SINIRLARI KALDIRILMALIDIR”
AGİT’ten Abhazya’ya Gal Oyunu
09/03/2015. Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı “AGİT” (OSCE) Gürcistan’da yeniden barış gücü oluşturmak istiyor. Bu açıklamayı, 9 Mart Pazartesi sabahı, Gürcistan’I ziyaret eden AGİT (OSCE) Genel Sekreteri Lamberto Zannier, Gürcistan Dışişleri Bakanı Tamar Bruchashvili ile yaptığı görüşmede yaptı. 
 
Zannier’e göre, AGİT, barış gücünü Gürcistan’da her zamankinden daha güçlü ve kalıcı olarak bulunmasının yollarını aradıklarını belirtti. Zanneri’ye göre Gürcistan ve AGİT (OSCE) arasındaki ilişkilerin bu biçimde oluşturulması halinde var olan sorunların daha verimli daha iyi bir biçimde çözülebileceğini söyledi.
 
AGİT (OSCE) Genel Sekreteri, Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya ile olan idari sınırlarının ortadan kaldırılması ile sürecin daha düzenli bir biçimde yürütüleceğine dikkat çekti. Zannier, Avrupa’da süreç içerisinde tüm engellerin ve duvarların kaldırılıdığını ve zaman içerisinde onlarında ortadan kalkacağı konusundaki umudunu dile getirerek, bölgede yaşayanların ulaşım özgürlüğünün sağlanacağını belirtti.
 
AGİT (OSCE) Genel Sekreteri, diğer sorunların Cenevre’de yapılan görüşmeler sürecinde çözülebileceğini ve bölgede olayların önlenmesi amacı ile oluşturulan ve Ergneti’de bulunan Beşli Mekanizma Gücü’nün çalışabileceğini belirtti. Zanneri, Gal’de bu mekanizmanın çalışmamasından dolayı üzüntülerini dile getirdi.         
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1903181.html#ixzz3TtICZBmc
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.