RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Mart 2015, Perşembe 18:33:33 tarihnde eklendi. 561 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Donetsk Çocukları

DONETSK HALK CUMHURİYETİ’NDEN GELEN YETİM ÇOCUKLAR, ABHAZYA'DA TATİLLERİNE BAŞLADILAR
Donetsk Çocukları
05/03/2015. Gagra. 5 Mart. Sputnik. Said Bargandjiya. Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sırasında yaşamını yitirenlerin yetim kalan çocukları, Abhazya Cumhuriyeti tarafından savaşı unutmaları ve tatil yapmaları amacı ile Gagra şehrine getirildiler. 
 
“Fiesta” Kalkınma Kulübü Müdürü Rasmag Ketiya, Donbass çocuklarının, Gagra şehrindeki gezilerine 1992 – 1993 Abhazya – Gürcistan Savaşı sırasında yaşamını yitiren askerlerin anısına dikilen anıt önünde saygı duruşunda bulunarak başladıklarını belirtti. 
 
Çocuklara daha sonra, Abhaz – Gürcü savaşı hakkında bilgi verildi, Gagra şehrinin panaromasının görüldüğü tepeden çocuklara Gagra şehri anlatıldı. 
 
Rasmag Ketiya “Bizler, çocukların Donetsk’tan Abhazya’ya geldiklerini öğrenince, bizler “Madonna Lily” Yardım Vakfı ile onlara boş zamanlarında eğlenceli ortamlar yaratmak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz” dedi.
 
“Madonna Lily” Yardım Vakfı Müdürü Georgiy Berzeniya, çocuklar için şehir içerisinde yapılan kısa gezi sırasında, şarkılar ve dans gösterileri yapılarak eğlenceli bir program hazırlandığını belirterek, gezi sıorasında çocujklara çeşitli hediyeleerinde verildiğini belirtti.
 
G. Berzeniya “Çocukları kendilerini güvende hisstemeleri ve vatanlarında yaşanan gelişmeler dışındaki toplumlar hakkında bilgi edinmeleri çok önemlidir” dedi.
 
Gezinin yağmurlu bir ortamda geçmnesine rağmen çocukların geziden duymuş oldukları memnuniyet gözlerinden okunuyordu.
 
14 yaşındaki Evgeniya Chernokoja “Ben denizi çok sevdim. Bizler meydanı gezdik. Oradan görünüm çok güzeldi. Bizim madenlerde silah sesleri var, Abhazya’da ise insan kendisini güvende hissediyor” dedi.
 
Ira Garilenko “Maymun bahçesini çok beğendim. Vatanımda olan her şeyi unutmak istiyorum, ancak bu her zaman için gerçekleşemiyor. Abhazya’yı çok beğendim, çok sakin, hiçbir silah sesi, hiç bir patlama yok” dedi.
 
Donetsk Halk Cumhuriyeti Çocukları, Abhazya Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanlığı desteği ile Abhazya’da tedavi amacı ile ağırlanıyorlar. Abhazya Ail Durumlar Bakanı Lev Kvitsiniya, çocukları Abhazya’ya getirmek için Ukrayna’nın Güney – Doğu Bölgesine bizzat gitti. Çocuklar abhazya’nın tüm bölgelerini gezecekler ve bu gezileri üç hafta sürecek.
 
 Bknz, Apsua Tv . Filmi: http://www.apsua.tv/rus/video/4721/               
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.