RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 08:26:00 tarihnde eklendi. 686 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş; Gürcistan Gal Bölgesini istiyor

SERGEY BAGAPŞ "GÜRCİSTAN, ABHAZYA'NIN GAL BÖLGESİNİ KENDİ TOPRAKLARINA KATMAK İSTİYOR" DEDİ
Bagapş; Gürcistan Gal Bölgesini istiyor 26/10/2008. REGNUM Haber ajansı Muhabirinin Suhum'dan bildirdiğine göre 26 Ekim Pazar Günü yapılan Abhazya Devlet Güvenlik Konseyi'nin Gürcistan'ın Abhazya'nın Gal Bölgesi'nde yaratmış olduğu terör olayları ile ilgili olarak yapılan  özel  toplantısında Sergey BAGAPŞ; Gürcistan'ı bölgeyi karıştırmakla suçladı.

Sergey BAGAPŞ "Gürcistan Yönetimi; son günlerde Abhazya toprakları içerisinde terörist eylemlerini arttırmaktadır. Gürcistan'a bağlı terörist gruplar tarafından içlerinde devlet istihbarat sorumlularının ve bölge yaşayanlarının da dahil olduğu dört Abhazya vatandaşı öldürülmüştür." dedi.

Sergey BAGAPŞ "Gürcistan Yönetimi, Abhazya'nın Gal Bölgesi'ni kendi topraklarına katmaya çalışıyor. Gürcistan'ın terörist eylemlerine ve provokasyon hareketlerine karşı Abhazya Silahlı Kuvvetleri aynı biçimde karşılık verecektir" vurgulamasında bulundu.

Abhazya Devlet Güvenlik Konseyi Toplantısında; Gürcistan'ın terörist eylemlerine karşılık Abhazya topraklarının korunması ve teröristlerin bölgeden temizlenmesi ile ilgili olarak "oerasyon karargahı" kurulmasına karar verildi. Karargahın yönetimi; Abhazya Genelkurmay Başkanı General Anatoli ZAYTSEV ve Abhazya Devlet Güvenlik Konseyi Müdürü Nugzar SAMSONİYA tarafından yönlendirilecek.

Abhazya Devlet Güvenlik Konsey Toplantısı'nda Avrupa Birliği (AB) Gözlemcileri'nin son yaşanan olaylar sırasındaki tutumlarının tek bir fikir birliği içinde oduğu bildirilerek "AB Gözlemcileri, Gürcistan'ın uygulamış olduğu terörizm eylemlerinin, bir devlet politikası olduğu hakkındaki değerlendirmelere karşılık olarak doğru yaklaşımda bulunmuyorlar" vurgulamasında bulunuldu.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.