RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Mart 2015, Pazartesi 09:26:07 tarihnde eklendi. 613 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum Botanik Bahçesi

SUHUM BOTANİK BAHÇESİ'NİN 175. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ’NDE, ULUSLARARASI KONFERANS DÜZENLENDİ
Suhum Botanik Bahçesi
02/03/2015. Apsnypress. 28 Şubat. Suhum. Suhum Botanik Bahçesi kuruluşunun 175. Yıldönümünde uluslararası bir konferans ile anıldı. Karadeniz Hattı Güçlendirme Başkanı Eczacı Nikolay Revskov tarafından 1840 yılında kurulan Bostan, 1930 yılında, Savunma Bakanlığı’na devredildi ve “Suhum – Kale Asleri – Botanik Bahçesi” olarak yeniden yaşama geçirildi.
 
Suhum Botanik Bahçesi – Abhazya’nın en eski bilim kurumu, SSCB tarafından kurulan 10 büyük botanik bahçesi içerisinde ve dünyada bilinen en önemli botanik bahçeleri içerinde bulunuyor.
 
Suhum Botanik Bahçesi (ANA) Başkanı Eduard Gubaz, Apsnypress Haber Ajansına verdiği bilgiye göre, Botanik Bahçesi’nin 175. Kuruluş yıldönümünde, Avrupa, Asya, BDT Ülkelerinde bulunan botanic bahçelerinin temsilcileri, botanikçiler ve biyologların katılacağı uluslararası bir Konferans düzenlenecek. Konferans sonucunda da bir rapor yayınlanacak.
 
Eduard Gubaz “Botanik Bahçesi her zaman  için bir entitü olarak hizmet vermiştir, ancak 1994 yılında yaniden organize edildi. Bizim bahçemiz – Avrupa’nın, Kafkasya’nın en eski botanik bahçesi olarak bulunuyor ve dünya daki tüm bilim insanları tarafından ilgi ile izleniyor” dedi. 
 
Kaynak: www.apsnypree.info 
 
www.abhazyam.com         

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.