RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Şubat 2015, Perşembe 17:57:39 tarihnde eklendi. 683 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Etnik Abhaz Köyü Projesi

ABHAZYA CUMHURİYETİ'NDE, ETNOLOJİK ABHAZ MERKEZİ KURULUYOR
Etnik Abhaz Köyü Projesi
26/02/2015. SUHUM. 26 Şubat – Sputnik. Badrak Avidzba. “İNALAST” "ИНАЛАСТ" Abhaz – Rus Bilim, Kültür Gelişimi Destekleme Vakfı Başkanı Bella Agrba, Sputnik Haber ajansı’na yaptığı açıklamada, Abhazya’ya konuk olacak turistlerin ziyaret etmeleri amacı ile yakın bir gelecekte, ulusal kültür ve geleneklerimizi öğreneceği etnik Abhaz Köyü kurulacak.
 
Bella Agrba “Ben gelişmiş başka ülkeleri ziyaret ettiğimde, o ülkelerin etnik yerleşim yerlerine ilgi duyuyorum, bu sayede kısa süre içerisinde o halkların kültür ve geleneklerini öğrenmiş oluyorum” dedi.
 
Bella Agrba, etnik merkez projesinin yapılar kompleksinden oluşacağını vurguladı.
 
Bella Agrba “Kompleksin, etnogragi müzersi, konferasns salonu, el sanatlarının sergilenmiş olduğu serge alanlarından oluşmasını istiyoruz. Bütün bunlar halkımızın kültür ve geleneklerini yansıtmış olacak. Eğer, siz kendi değerlerinizi anımsamaz iseniz, hiçkimse size saygı göstermez ve bu saygı sadece bizim kültürel değerlerimizi korumamız pahasına sağlanabilir” dedi.
 
Abhaz Etnoloji Köyü projesine bağlı olarak, Abhaz ulusal korosu ve dans toplulukları, tiyatro gösterilerininde yapılması planlanıyor.
 
Bella Agrba, etnoloji merkezinin kurulması ile ilgli olarak devlet yönetiminden destek alındığını ve inşaata yakın bir zaman içierisinde başlanacağını belirtti.
 
Etnoloji merkezileri dünyanın bir çok ülkesinde bulunmaktadır: İskoçya, Fransa, Avusturya, Almanya, Rusya – ve halkkarın kültürüel değerlerini, geleneksel el sanatlarını, geleneklerini canlandırmak amacı ile halk festivalleri, eğitim ve araştırmalar yapıyorlar.         
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20150226/1013991385.html#ixzz3SpsRbiqR
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.