RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Şubat 2015, Çarşamba 11:17:55 tarihnde eklendi. 646 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Yanıt Gecikmedi

IRAKLİ KHİNTBA “GÜRTCİSTAN’IN YAKLAŞIMI MANTIKSIZ!”
Abhazya’dan Yanıt Gecikmedi
25/02/2015. SUHUM. 24 Şubat – Sputnik. Naala Avidzba. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Danışmanlar Bölüm Başkanı Irakli Khintba, Gürcistan Başbakanı Özel Temsilcisi Zurab Abaşidze’nin Gürcistan’ın Abhazya ile ekonomik ve sosyal konularda ilişki kurmaya hazır olduğunu belirten açıklamasını Sputnik Haber Ajansına yorumladı. (Bknz: Zurab Abaşidze açıklaması: http://www.abhazyam.com/haber/5079/gurcistandan-sahte-atak.html )
 
Irakli Khintba yorumunda, Gürcistan’ın Abhazya ile ekonomi, iş dünyası, eğitim ve sağlık alanlarda ilişki kurmak istemesi, Abhazya ve Gürcistan arasında sosyal ve ekonomik alanlarda maddi anlamda diyaloğun başlatılabilmesi için, görüşmelerin doğru ve güvenli bir alan içerisinde sürdürülmesi gerektiğini belirtti.
 
Khintba, her iki durumla ilgili sorunların bulunduğunu belirtti. Onun görüşüne göre, Gürcistan’ın kuvvet kullanılmaması için yasal temelde bağlayıcılığı kabul etmediği güvensiz bir ortamda asgari düzeyde bile bu konuların görüşülmesi mümkün olmaz. Uzman sözlerine, Gürcü yetkililerinin tek taraflı olarak yapmış oldukları açıklamaların, Gürcistan Parlamentosundan bu biçimde bir yetki alabileceği çok zor eklemesinde bulundu.
 
Khintba “Gürcistan’ın, Abhazya ile sorunun çözümünde ki görüş açısı, siyasal ve hukuki açıdan duygusal bir yaklaşımdır. Gürcistan’ın böyle bir yaklaşım, bizlere, Gürcistan – Abhazya ilişkilerinin normalleşme sürecini engelleyen mantık dışı eylemler olarak görüntü veriyor” dedi.
 
Uzman, müzekere ortamı oluşturma umutlarının gelişebilmesinin, şu anda oluşacak olan bir anlaşmanın yada tartışma ortamının sisli noktalarını görüşmekle mümkün olacağını belirtiyor.
 
Khintba “Şu anda Abhaz – Gürcü ilişkilerinde var olan mantık “sıfır sonuç beklenen bir oyun”, evet ve hemen hemen tüm yaşamsal sorunlarda, sadece İngur Hidro Elektrik Santralindeki sorununun, Gürcistan ile düzenlenen ortak diyalog ile çözümü dışında” dedi.
 
Uzmanlar Bölüm Başkanı, bazı konuların görüşülme olasılığını kapatmıyor, Güney Kafkasya Demiryolunun açılması gibi konuların gündeme gelebilmesi için Rus Melektaşlarımızın da desteğini dışlamadan  ve her şeyden önce Gürcistan tarafında bir siyasi iradenin bulunması gerekeceğini söyledi. Uzman, gelecekte de diğer konularda, gerekli koşullar ve ortam yaratılırsa diyalog kurulabileceğini belirtti, eklemede bulunarak, ana konunun – gerekli koşulların yaratılması olduğunu hatırlattı.                    
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20150224/1013979208.html#ixzz3SjX7ft3D
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.