RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Şubat 2015, Salı 12:25:01 tarihnde eklendi. 664 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Sahte Atak

ZURAB ABAŞİDZE “TİFLİS, MOSKOVA’NIN, SUHUM VE TSİNVAL İLE YENİ KOŞULLAR İLE DİYALOG KURULMASI ÖNERİSİNİ DİKKATE ALIYOR”
Gürcistan’dan Sahte Atak
24/02/2015. SUHUM. Sputnik. 24 Şubat. Gürcistan Başbakanı’nın Rusya Federasyonu ile sürdürülen görüşmelerdeki özel temsilcisi Zurab Abaşidze, RIA Novosti Haber Ajansı Muhabirine verdiği demeçte, Moskova’nın Abhazya ve Güney Osetya ile doğrudan kurulması konusundaki görüşünü memnuniyetle karşıladıklarını, Gürcistan’ın onlarla yeni koşullar gözönüne alınarak görüşülebileceğini dikkate alıyor dedi.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce yapmış olduğu açıklamada, Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya ile doğrudan siyasi diyalog kurması gerektiğini ve Rusya’nın buna katkıda bulunmaya hazır olduğunu belirtmişti.
 
Abhaşidze’nin görüşüne göre, Gürcistan, Eğer diyalog başlayacaksa, Abhazya ve Güney Osetya’nın statülerini belirli bir zaman için bir kenara koyarsak ve Rusya, doğrudan temasları destekleyecekse, sosyal ve ekonomik sorunları görüşmeyi düşünmektedir.
 
Zurab Abaşidze, Gürcü Devlet yönetimi görüşünün, Abhazya ve Güney Osetya ile yakınlaşmasının sadece barışçıl bir biçimde olduğunu söyledi.
 
Abaşidze “Eğer, gerçekten Rusya, böyle bir diyaloğu kolaylaştırmanın yada çözmenin gerekli olduğuna karar vermiş ise, biz çabuk görür ve gözlemleriz. Aslında, bu açıklama prensipte, doğrudur. Cenevre’de 2008 yılından bu yana sürdürülen görüşmelerde ileriye yönelik hiçbir gelişme görülmemektedir, zaman, zaman  yapılan bu tür açıklamalar her zaman, gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.
 
Abhaşidze, yaşanan zorluklara rağmen, Gürcistan’ın bu görüşmelerden vazgeçme niyetinde olmadığını söyledi.
 
Gürcistan Başbakan Özel Temsilcisi Zurab Abaşidze ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigori Karasin arasında sürdürülen görüşmeler Prag’da yapılıyor. Taraflar arasında yapılacak olan bir sonraki toplantı 26 ŞubatPerşembe günü gerçekleşecek.
 
Gürcistan, rusya Federasyonu’nun 26 Ağustos 2008 Tarihi’nde Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıkları tanıması sonrasında Moskova ile olan diplomatik ilişkilerini kesti. Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya’yı “İşgal Altındaki Topraklar” Statüsünde görmektedir. Gürcistan’da 2012 Sonbaharında yapılan seçimleri kazanarak iktidara gelen yeni hükümet, Rusya ile ilişkilerin normalleştirilmesini, dış politikasının temel unsurlarından birisi olarak görmektedir.                  
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/world/20150224/1013971737.html#ixzz3SeP8jsRV
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.