RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Şubat 2015, Pazartesi 17:47:15 tarihnde eklendi. 838 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum Havaalanı Sorunu

VYACHESLAV ESHBA “SUHUM HAVAALANININ 2015 YILINDA AÇILMASI, ŞİMDİLİK BELİRSİZ”
Suhum Havaalanı Sorunu
23/02/2015. Suhum. 20 Şubat. Abhazya – Inform. Abhazya Sivil Toplum Kuruluşları, V. G. Ardzınba Suhum Havaalanı’nın açılışı konusu hakkında toplantı düzenlediler. Konu hakkında değişik projelerin olduğu biliniyor.
 
14 Kasım 2014 Tarihinde, Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yönetimi ve Rus “Havaalanı Gelişim” Şirketi arasında Suhum V. G. Ardzınba Uluslararası Havaalanı’nın çalıştırılması hakkında bir iyi niyet anlaşması imzalanmıştı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan Danışmanı Amiran Lagvilava, 14 Şubat’ta Abhazya Devlet Televizyonu’nda yayınlanan “Akşam Ekspress” adlı haber programında, konu hakkındaki ortak çalışmaların sürdürüldüğünü ve bir ay içerisinde devlet başkanına, havaalanının gelişimi ve modernizasyonu hakkındaki ön çalışma planı sunumu yapılacağını söyledi.
 
Amiran Lagvilava “Tüm düzenleme çalışmaları bir buçuk yıl sürer ve geçici süreli bir açılış olabilir. Bizler ilke olarak bu yıl sonunda sonlandırmayı istiyoruz. Bizler, Suhum uçuşlardaki özel sorunlar hakkında farklı havayolu şirketleri ile görüşüyoruz, Suhum Havalanında uçuş için bir sorun görmüyoruz” dedi.
 
“Abhazya – Inform” Haber Ajansı Muhabiri, Devlet ait olan “Abhazya Havayolları Müdürü, Savaş Kahramanı Pilot Vyacheslav Eshba’ya konu hakkında yorumda bulunmasını istedi.
 
Vyacheslav Eshba “Evet, tabii ki bizler, Suhum havaalanının açılmasını ve çok sayıda turistin gelmesini isteriz. Ancak, bu içerisinde büyük yatırımlar isteyen, oldukça karmaşık bir konudur. 2015 yılında haca trafiğine açılması konusuna gelince, bu konu hakkında hiçbir bilgim bulunmuyor” dedi.
 
15 yıldır ilk kez, Güney Osetya savaşı sırasında 11 Ağustos 2008 Tarihinde suhum Havaalanına Rus askeri nakliye uçakları inmişti ve ilk 15 yıl içerisinde 14 Eylül 2008 tarihinde ilk sivil uçak indi (Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un uçağı.) Ancak, Suhum havaalanı, düzenli olarak uçuş seferlerinin yapılabilmesi için gerekli olan alt yapı ve teknik ekipman konusunda hazır olarak bulunmuyor.   
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.