RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Şubat 2015, Pazartesi 12:35:34 tarihnde eklendi. 767 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz ve Rus Sınır Muhafızları

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLETİ SINIRLARI, ABHAZ VE RUS SINIR MUHAFIZLARININ GÜVENCESİNDE KORUNUYOR
Abhaz ve Rus Sınır Muhafızları
23/02/2015. Suhum. 23 Şubat. Sputnik. Robert Djopua. Rusya Vatan Sanucuları Günü nedeni ile Sputnik Haber Ajansı muhabirine açıklamarda bulunan Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan Rus FSB Sınır Muhafızlığı Komutanlığı Basın Servisi Sorumlusu Sergey Ognev, Abhazya Cumhuriyeti devlet sınırlarının gece – gündüz güvenli bir biçimde korunduğunu söyledi.
 
Ognev “Sınır muhafızlarımız, diğer askerler gibi günün ve yılın her döneminde, tatil günlerinde de bu görevini sürdürmektedir” dedi.
 
Basın Servisi Sorumlusu, Rus Sınır Muhafızlarının, Abhaz meslektaşları ile birlikte, Gürcistan ile olan 80 kilometrenin üzerinde bulunan devlet sınırı ve Yukarı Kodor bölgesinde görev yaptıklarını belirtti.
 
Sözcü “Ortak olarak yapılan çalışmalarda, devlet sınırında yaşanan yasa dışı sınır ihlalleri, keşif ve arama işlemleri yapılmaktadır. Yasa dışı faaliyetlerle uğraşan kişilerin yakalanması konusunda bölgenin ormanlık ve dağlık olması işlemlerimizi zorlaştırmaktadır” vurgulamasında bulundu.
 
Sergey Onev’e göre, sınır kontrollerini yapan personelin, modern silah ve teknik techizata sahip bulunuyor. Ayrıca, Abhazya Devlet Sınırılarının korunmasında hayvanlarda önemli görevler üstelenmektedir.
 
Sergey Ognev “Devlet sınırlarının korunmasında, sınır karakollarında iz sürmek ve uyuşturucu madde aranmasında köpeklerden yararlanılmakta, engebeli ve uzun devlet sınırında atlı sınır muafızları görev yapmaktadır” dedi.
 
Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında 30 Nisan 2009 Tarihinde, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Sınırlarının Abhaz ve ;Rus FSB Sınır Muhafızları tarafından ortak korunması konusunda anlaşma imzalandı. 6 yıllık süre içerisinde sınır muhafızları tarafından 12.500 kişi gözaltına alındı, yaklaşık olarak 1000 aracın yasadışı geçişi engellendi, yasadışı olarak geçirilmek istenen 800 kamyon mala el konuldu. Sınır Muhafızları tarafından korunan, Abhazya Cumhuriyeti’nin Gürcistan ile olan devlet sınırı, toplam yaklaşık olarak 160 kilometre bulunuyor, ayrıca Abhazya Cumhuriyeti’nin 200 kilometreden fazla karasularıda Devlet Sınır Muhafızları tarafından korunuyor.               
 
Kaynak:  http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20150223/1013962138.html#ixzz3SYI1WBEU
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.