RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Şubat 2015, Pazartesi 09:26:46 tarihnde eklendi. 739 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Moskova Abhaz Diasporası

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI RAUL HADJİMBA VE MOSKOVA ABHAZ DİASPORASI BULUŞTU
Moskova Abhaz Diasporası
23/02/2015. Suhum. 20 Şubat. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Servisi Sorumlusu Khibla Vozba tarafından verilen bilgiye göre, Devlet Başkanı Raul Hadjimba, Moskova’da yaşayan iş adamları ve Abhaz Diasporası Birliği temsilcileri ile bir araya geldi. 
 
Toplantıya, Parlamento Başkanı Valery Bganba, Devlet Başkanlığı Yönetimi Başkanı Astamur Taniya, Ekonomi Bakanı Nikolai Açba, Abhazya Parlamentosu Milletvekili Zaur Mikvabiya, Devlet Başkanı Danışmanı Amiran Lagvilava ve Moskova Abhaz Diasporası Temsilcileri Beslan Agrba, Eldar Gvazava, Beslan Shakaya, Vladimir Bigvava, Garri Delba ve Anzor Djugeliya katıldılar.
 
Devlet Başkanı Raul Hadjimba “Bizler arasında yapılan bu görüşmenin, kurulacak olan olumlu ilişkilerle, öncelikle ülkemiz için yararlı olacağını umuyoruz. Sizlerin, kişisel deeneyimleriniz ve bilginiz, sadece Rusya’da değil aynı zamanda Abhazya’nın ekonomik kalkınmasında ve ülkenin var olan durumunu değiştirmesinde katkı sağlayacak ortak çalışma süreci içerisinde değerlendirilmelidir” dedi.
 
Hadjimba, Abhazya’nın ekonomik kalkınma çalışmalarının sürdürüldüğünü ve Rusya’da yaşayan Abhaz işadamlarının bu sürece katılımlarının önemine vurgu yaptı. Toplantıda, Rusya ve Abhazya arasında varolan gümrük engellerinin kaldırılması ve bunun ekonomik kalkınma için yeni fırsatlar yaratacağı belirtildi. Rusya’da var olan ithal ikame politikası ve yatırım ajansı kaynaklarının kullanılarak ülke reel ekonomisinin gelişimine katkı sağlayacağı konuşuldu. 
 
Toplantıda, Abhazya’nın potansiyel yatırımcılar ile ilişki kurulabilmesi için olumlu bir havanın yaratılmasının önemine vurgu yapıldı. Katılımcılar, Abhaz Diasprası ile etkili bir iletişim kurulması için Abhazya Devlet Yönetiminin kalıcı bir yapı oluşturması gedrektiğini belirttiler. Moskova Abhaz Diaspora temsilcileri, Abhazya’nın ekonomik kalkınma planına katjı yapmak için istekli olduklarını söylediler. 
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com
       

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.