RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Şubat 2015, Cumartesi 22:57:26 tarihnde eklendi. 968 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Adapazarı’na Ziyaret

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET GERİYE DÖNÜŞ KOMİTESİ BAŞKANI HRİPS DJOPUA, SAKARYA ABHAZ DİASPORASI İLE BULUŞUYOR
Abhazya’dan Adapazarı’na Ziyaret
21/02/2015.  SUHUM. 21 Şubat. Anjelika Beniya. Abhazya Devlet Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Hrips Djopua, Sputnik muhabirine yaptığı açıklamada, Adapazarı’nda açılan yeni kültür merkezinde 23 Şubat pazartesi günü düzenlenecek olan toplantıya katılmak üzere Sakarya Abhaz Kültür Derneği tarafından davet edildiğini belirtti.
 
Hrips Djopua, yapmış olduğu açıklamada dört gün sürecek olan gezisi sırasında Abhaz Dili öğretmenleri ile görüşme yapacak.
 
Abhaz Devlet Geriye Dönüş Komitesi Başkanı “Bizler, Adapazarı Abhaz Derneği’nde 163 öğrencinin Abhaz dersi görmesi amacı hazırlandığını öğrendik, 150 öğrenciye ders vermesi amacı ile iki öğretmen gönderdik. Adapazarında bu çalışmaları da izleyeceğim” dedi.
 
Abhaz Devlet Geriye Dönüş Komitesi Başkanı, İstanbul’da yaşayan Abhaz Dili Öğretmeni Gunda Akvab ile Abhaz dilinde kitap yazılması hakkında anlaşma imzaladıkları belirtti. Gunda Ankvab, kültür merkezlerinde Abhaz dili dersi veriyor.
 
Jopua “Bizler, onun bu alandaki tecrübesinden yararlanmak istiyoruz ve  dil öğreniminde hangi kitaplardan yararlanıyor, hangi metotların daha iyi kullanılabileceğini öğrenmek istiyoruz” dedi.
 
Onun belirttiğine göre, Türkiye’nin diğer illerinde yaşayan Abhaz Diasporası Temsilcilerinin yanı sıra, gençler ile de toplantılar düzenlenecek. Ziyaret sırasında, Diaspora temslicilerinin, yakın gelecek dönemde tarihsel ana vatanlarına dönmek için hazır olan Abhaz Diasporası insanlarının bir listesi kendilerine verilecek.           
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/repatriation/20150221/1013959214.html#ixzz3SPLIm6xE
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.