RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Şubat 2015, Çarşamba 00:00:37 tarihnde eklendi. 916 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Chirikba, AKP Görüşmesi

VYACHESLAV CHİRİKBA, ANKARA ZİYARETİNDE AKP BAŞKAN YARDIMCISI YASİN OKTAY İLE GÖRÜŞTÜ
Chirikba, AKP Görüşmesi
Fatih Atan (A’tanba) 
 
18/01/2015. Değerli Abhazyam.com okuyucuları, Vyacheslav Chirikba’nın Ankara ziyaretindeki ekononmik konulardaki görüşmeleri, özel şirketler ile yapıldığı için şirketlerin reklamı kapsamına gireceğinden, yayın anlayışımıza aykırı olduğu için yayınlamıyoruz. 
 
İsteyenler, haberin tamamına aşağıdaki kaynak bölümünde bulunan Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Linkinden ulaşabilirler. Vyacheslav Chirikba’nın siyasi görüşmeleri ile ilgili bölümünü sizlerle buluşturacağız.
 
(Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, 10 – 15 Şubat 2015 Tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Başşehri Ankara’ya çalışma ziyaretinde bulundu, ziyaret sırasında Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi Inar Gitsba kendisine eşlik etti. 

Ziyaret sırasında insani, ekonomik ve siyasi konularla ilgili görüşmeler yapıldı. 

Vyacheslav Chirikba, Ankara’da Türkiye’de iktidarda bulunan Adalat ve Kalkınma Siyasi Partisi’nin (AKP) Merkez Binasında, Başkan Yardımcısı Yasin Oktay (Uluslararası İlişkiler Sorumlusu) ile görüştü, görüşme sırasında iktidar parti milletvekili Muhittin Aksak’ta hazır bulundu.

Taraflar arasında yapılan görüşme sırasında Abhazya – Türkiye arasındaki ilişkiler ele alındı, bakan, görüşme sırasında Türkiye’nin Abhaz pasaportunu tanıması sorunu ve Türkiye ve Abhazya arasındaki deniz ulaşımının açılması konusunu gündeme getirdi, ayrıca Abhazya’ya Türk yatırımcıların çekilmesi ve bir dizi başka konuları gündeme getirdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara tarafından tanınmayan Tayvan’ın temsilciliğini gerekçe göstererek, Türkiye ve Abhazya arasında ekonomik ve insani ilişkilerin kurulması konusunda ilgi gösterdi. 

Aynı gün Abhazya heyeti, Ankara’da Abhazya Cumhuriyeti’ne ait bir ticaret ofisi açılması konusunda prensip kararı aldı.)
 
Kaynak: http://www.mfaapsny.org/news/index.php?ID=3333
 
Değerli okuyucular, Abhazya – Türkiye ilişkileri, yıllardır Abhaz Diasporasının önemli sorunlarından birisi olmuştur. Özellikle, 1992 – 1993 Savaşı sırası ve sonrasında, Türkiye’nin Abhazya’ya uygulamış olduğu ambargolu yıllarda, Ambargonun kaldırılması, deniz yolunun açılması konuları gündeme getirilmişti. 
 
Gürcistan’ın siyasi baskıları ve Türkiye – Gürcistan ilişkilerinin, siyasi, ekonomik ve askeri alanlarda gelişmesi sonucu Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan’ın bir parçası olarak görüldü. Günümüze kadar da bu siyasi bakış, tüm TC Hükümetleri tarafından uygulandı.
 
2002 yılında iktidara gelen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP), özellikle Gürcistan’ın Güney Osetya’ya 2008 Ağustos’unda düzenlemiş olduğu askeri saldırı öncesinde Gürcistan askeri güçlerinin eğitimi, silahlandırılması, Vaziani askeri havaalanının inşaası gibi konularda ciddi yardımlarda bulunduğu resmi olarak bilinmektedir. 
 
Ayrıca, AKP Hükümeti’nin, Abhazya’ya yük taşıyan Türk Ticari gemilerinin Gürcistan tarafından kaçırılması sırasında sessiz kaldığı da unutulmamalıdır.
 
Bütün bunların bilinmesine rağmen, özellikle Türkiye’de yapılacak olan milletvekilliği seçimleri öncesinde, iktidar partisine yakın bir takım Abhaz diasporası insanları tarafından, Türkiye’nin Abhazya’yı tanıyacağı, Siyasi – Kültürel – Ekonomik – Ulaşım Ambargolarını kaldıracağı gibi propaganda girişimleri yapılmaktadır. Abhazyam.com’un eski yayınlarında bu tür girişmleri konu yapan haberleri bulabilirsiniz.
 
Şimdi Türkiye’de Haziran 2015’de TBMM seçimi yapılacak ve sanki iktidarda bulunan AKP, Abhazya’ya uygulamış olduğu tüm ambargoları kaldırabilecekmiş gibi bir algı yaratılıyor. 
 
Ancak haberden anlaşıldığı üzere Türkiye’nin Abhazya’ya, Tayvan modelini sunduğu ve bunun da Abhazya Dışişleri tarafından kabul gördüğü anlaşılmaktadır.
 
Değerli Abhazyam.com okuyucuları, diplomasi ilişkileri, dikkat, incelik ister, özellikle Dünya içerisinde yeni tanınmaya başlayan, demokrasi ilişkilerini yeni kurmaya başlayan bir ülke ve yöneticileri için daha fazla dikkat ister. 
 
Bizler buradan, Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yöneticilerini, Türkiye’de iktidarda bulunan bir siyasi partinin seçim öncesi oyunlarına Abhazya Cumhuriyeti’ni kimsenin alet etmeye hakkının ve yetkisinin olmadığını bir kez daha söylemek istiyoruz.
 
Kimse alınmasın  ama, yanlışı göstermek ve uyarmak bizlerin görevidir.
 
Saygılarımla.
 
www.abhazyam.com    

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.