RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Şubat 2015, Salı 12:14:13 tarihnde eklendi. 932 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Tütünü Ayağa Kalkıyor

ABHAZ BİLİM İNSANLARI, KALİTELİ ABHAZ TÜTÜNÜNÜ KORUMAK AMACI İLE ÇALIŞMA BAŞLATTI
Abhaz Tütünü Ayağa Kalkıyor
17/02/2015. Suhum. 16 Şubat. Apsnypress. Bugün, Abhazya, Suhum Devlet Tütün Fabrikası’nın kuruluşu olan 16 Şubat 1925 tarihinden bu yana 90 yıl geçti. Bugün için Abhazya’da tütün sanayii çalışmaları sürdürülmemektedir.
 
Suhum Devlet Tütün Fabrikası 16 Şubat 1925 Tarihinde çalışmaya başladı. Fabrika çalışmaya başladığında 100’ün üzerinde işçi çalışma olanağı elde etti. SSCB döneminde fabrikada işlenen kaliteli tütünler yurtdışında birçok ülkeye ihraç edildi ve beğeni kazandı.
 
Bugün için Abhazya’da tütün üretimi askıya alınmış olarak bulunmaktadır. Abhazya cumhuriyeti Tarım Ürünleri Bilimsel Araştırmalar Enstitüsü’nde “ANA” (АНА) çalışan bilim adamları 500 tür ürünün korunması amacı ile koleksiyon çalışması başlattılar. Bu çalışma içerisinde en kaliteli tütn cinsi olan “Samsun – 155”, “Samsun – 117”, “Samsun – Apsnı” ve diğer tütün ürünleri bulunuyor.
 
“ANA” (АНА) Bilimsel Araştırmalar Enstitüsü Tütün Ürünleri Bölüm Müdürü Anatoliy Bartsız, Apsnypress Haber ajansı Muhabirine yaptığı açıklamada “Bizler, her yıl koleksiyonu genişletme çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Eğer bizlere, üretim için başvuruda bulunulursa her zaman için tohum sağlamaları mümkündür. Özellikle bugün ender bulunan kaliteli Abhaz tütün ürünleri, her zaman için kârlı bir sektör olarak yer almıştır” dedi. 
 
Kaynak: www.apsnypress.info 
 
www.abhazyam.com       

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.