RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Şubat 2015, Cuma 12:51:01 tarihnde eklendi. 630 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Şair Ruşbey Smır

ABHAZYA YAZARLAR BİRLİĞİ, ABHAZ HALK ŞAİRİ RUŞBEY SMIR’I KUTLADI
Abhaz Şair Ruşbey Smır
13/02/2015. Abhazya Yazarlar Birliği, Abhaz Halk Şairi Ruşbey Smır’a D. Gulia Devlet Ödülü Kazanması yıldönümü nedeni ile kutlama mesajı syınladı.
 
Abhazya Yazarlar Birliği kutlama mesajında, Ruşbey Smır’a Abhaz dilinin gelişimi, toplumsal ve kültürel yaşamın gelişimine büyük katkı sunması nedeni ile teşekkürlerini belirtiyor ve sanat çalışmalarında başarı dolu uzun bir yaşam diliyor.
 
(Not: Ruşbey Smır, Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında Abhaz ulusunun manevi ve sosyal yaşamında moral anlamında ciddi katkılarda bulunmuştur. Ruşbey Smır, savaşın en yoğun yaşandığı Nisan – Mayıs 1993 Tarihleri arasında Abhazya Kurtuluş Savaşının Ulusal sembollerinden olan Gojba Mirod, Avidzba Fenye ile birlikte Abhaz ve Kuzey Kafkas Diasporasına moral desteği sağlamak, Abhaz Diasporasının Abhazya’ya geri dönmesi duyurusunda bulunmak üzere Türkiye’yi ziyaret etti.

Abhazyam.com Genel Yayın yönetmeni Fatih Atan (A’tanba), Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) tarafından 28 Nisan – 23 Mayıs 1993 Tarihleri arasında organize edilen bu gezide Abhaz Heyeti’ne KADK Üyesi ve Sekreteri olarak eşlik etti. Fatih Atan (A’tanba) daha sonra bu gezi sırasındaki anılarını  “Türkiye’deki Abhazlar” adı altında okuyucular ile buluşturdu.      

Abhazyam.com olarak Abhaz Halk Şairi Ruşbey Smır’a çalışmalarında başarılar ve uzun bir ömür diliyoruz.)

Kaynak: http://www.apsnypress.info/
 
www.abhazyam.com    

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.