RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 20:13:06 tarihnde eklendi. 689 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya, Abhazya ve G. Osetya anlaşmaları oybirliği ile oylanacak

DUMA DIŞİLİŞKİLER KOMİSYONU; RUSYA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA ANLAŞMALARI OY BİRLİĞİ İLE OYLANACAKTIR
Rusya, Abhazya ve G. Osetya anlaşmaları oybirliği ile oylanacak 23/10/2008. Rusya Federasyonu Duma Meclisi Dışilişkiler Komite Başkanı Konstantin KOSAÇYOV; 23 Ekim 2008 tarihinde gazetecilere verdiği bilgide "Duma Meclisi Dışilişkiler Komitesi, Rusya'nın Güney Osetya ve Abhazya ile imzalamış olduğu "dostluk ve işbiriliği anlaşması" ile ilgili olarak Duma meclisine verilmek üzere düzenledikleri "tavsiye mektubu"nu hazır duruma getirdiğini söyledi.

Konstantin KOSAÇYOV "komite üyesi parlamenterler, Rusya Federasyonu'nun Abhazya ve Güney Osetya ile yapmış olduğu "dostluk ve işbiriliği anlaşamsında var olan maddelerin, Rusya'nın diğer ülkeler ile yapmış olduğu uuluslararası anlaşmalardan farklı bir yapısının olmadığı kanısına vardılar. Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınmasından sonra yapılan bu anlaşmanın onaylanması mantıklı bir adımdır. Bu ülkelerin bağımsızlık kararları Duma Meclisi tarafından oy birliği ile desteklenmişti. Taraflar arasında yapılan anlaşma'nın aynı biçimde oy birliği ile onaylanacağına inanıyorum" dedi.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigoriy KARASİN "taraflar arasında yapılan anlaşma, Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın kaderlerinde bir çok konunun çözülmesine yardımcı olmasına tanıklık edecektir. Anlaşma, taraflar arasında, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda gelecekte yapılacak olan çalışmalara öncülük yapacaktır. Tiflis Yönetimi'nin Kafkas Dağları'nın ardında oluşan yeni durumdan kendisi için olumlu dersler çıkaracağını ümit ederiz" vurgulamasında bulundu.

Rusya Duma Meclisi Başkanı Boris GRİZLOV; "23 Ekim'de yapmış olduğu açıklamada, Duma Meclisi Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya arasında imzalamış olduğu "dostluk ve işbiriliği anlaşması" görüşmelerini 29 Ekimde yapacak ancak Rusya Federasyonu Meclisi 28 Ekim tarihinde kendi görüşme tarihini belirleyecek" dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.