RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Şubat 2015, Pazar 09:21:05 tarihnde eklendi. 1007 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO’nun Ukrayna Oyunu

GÜNERİ CIVAOĞLU “ANKARA GAZA GELMEMELİ. SONUNDA KRAVATINI YEMEK’TE VAR”
NATO’nun Ukrayna Oyunu
08/02/2015. Değerli abhazyam.com  izleyicileri, yaşadığımız günlerde ABD ve AB ülkelerinin Ukrayna üzerindeki oyunları yeniden hızlandı. Almanya Başbakanı A. Merkel ve Fransa Devlet Başkanı F. Hollande soruna çözüm bulmak amacı ile Moskova’da V. Putin ile görüşmelerde bulundu.
 
NATO, Ukrayna Ordusuna destek vermek amacı ile 5000 profesyonel asker göndermek için hazırlık yapıyor. 
 
Bu gelişmeler bizlere Gürcistan eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili’nin 08 Ağustos 2008 güney Osetya saldırısı öncesi girişimlerini anımsatıyor. Ayrıca M. Saakaşvili, görüldüğü üzere geçtiğimiz günlerde Ukrayna televizyonlarında yapmış olduğu konuşmalarla eski rolünü yeniden oynamaya başladı.
 
Bilindiği üzere, M. Saakaşvili Gürcistan Ordusunu, ABD, Türkiye, Ukrayna ve NATO ülkelerinin askeri desteği ile hazırlamış ve bu ülke yönetimlerinden aldığı “olur” desteği ile askeri saldırıyı başlatmıştı. 
 
Beş gün süren savaş süreci içerisinde M. Saakaşvili zor durumda kalmış, bir telefon görüşmesi sırasında “Kravatını Çiğnemek” zorunda kalmıştı. 
 
Savaş sonrasında Rusya Federasyonu, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanımıştı. (26 Ağustos 2008)
 
Gürcistan’a destek veren ülkelerin Karadeniz ve Kafkasya bölgesindeki askeri oyunları hafızalara kazınmıştı.
 
Şimdi Ukrayna olayları nedeni ile Karadeniz bölgesi yeniden ısınmaya başladı. 
 
Önümüzdeki günlerde Galler’de yapılacak olan NATO zirvesi öncesinde oyuncular, “Ukrayna Satranç Oyunu”nda hamlelerini yapmaya başladılar. 
 
Türkiye’de yaşayan halklar, tıpkı 08/08/2008’de yaşanan olaylar gibi bölgede yaşanan olayları batı dünyasının istediği biçimde yayın yapan basın – yayın organlarının bakışına göre izlemektedirler. 
 
Aslında Kiev’deki Maydan olayları sonrasında yaşanan gelişmeler bağlı olarak Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donetsk Bölgesi, 7 Nisan 2014 Tarihinde bağımsızlığını ilan ederek “Donetsk Halk Cumhuriyeti”ni kurdu. 
 
Lugansk Bölgesi ise 12 Mayıs 2014 Tarihinde bağımsızlığını ilan ederek “Lugansk Halk Cumhuriyeti”ni kurdu. 
 
İki Cumhuriyet, 24 Mayıs 2014 Tarihinde konfederasyon antlaşması imzalamıştır.
 
Bugün için bu iki cumhuriyet “De Facto” (Fiili) olarak bağımsız bulunmaktadırlar. 
 
İki Cumhuriyet, Ukrayna Ordusu ile yapılan savaşta özellikle Kafkasya bölgesi halklarından destek görmektedirler. (Abhazya – Güney Osetya savaşlarında olduğu gibi)   
 
Bölgede yaşanan askeri savaşta Ukrayna ordusu ciddi kayıplar vermektedir, NATO desteği de yeterli olmamaktadır. Sonuçta batı dünyası, ambargo uyguladığı Rusya’nın kapısını çalmak zorunda kaldı.
 
2008 yılında yaşanan olaylar ile ilgili olarak Milliyet Gazetesi yazarı Güneri Cıvaoğlu 21 Ağustos 2008 tarihinde TC Devleti Yöneticilerini uyarmak amacı ile “ANKARA’NIN KRAVATLARI” adlı bir makale yazdı. 
 
Aslında bu uyarı, Ukrayna olayları nedeni ile sürmektedir.
 
Abhazyam.com olarak bizler, bu makaleyi sizler ile yeniden buluşturuyor ve TC Devleti Yöneticileri ve halklarını Ukrayna’da yaşanan olaylara, batı gözlükleri ile değil, bağımsız bir biçimde bakmalarını öneriyoruz.
 
Abhazyam.com Genel Yayın Yöneticisi
 
Fatih Atan (A’tanba)
 
*****             
 
GÜNERİ CIVAOĞLU'NUN "ANKARA'NIN KRAVATLARI" ADLI MAKALESİ
 
ANKARA'NIN KRAVATLARI.

GÜNERİ CIVAOĞLU.

Yazımın başlığını açayım...

Televizyon ekranlarında Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili kravatını yiyor...

Boynundaki kravatın önce en alttaki uçlarını avucunda buruşturup ağzına sokuyor. Sonra yavaş, yavaş kravatın yukarı kısımlarını da ağzına tıkıyor. Bu görüntüler TV ekranlarında yayımlandı. (*)

O hareketli görüntülerden bir fotoğraf karesini yansıtıyorum. Dünya ölçeğindeki oyunda gaza gelerek yanlış hamle yapana işte böyle kravat yedirirler. Saakaşvili de o vahim yanlışı yaptı. Rusya'yla silahlı çatışmayı göze aldı. Bunu yaparken arkasında sandığı ABD'ye güveniyordu.

Ne var ki... Güvendiği dağlara kar yağdı. Rusya'yla karşı karşıya kalıverdi.

Hep Aynı Tiyatro

ABD arkasından itmeseydi, Saakaşvili bu maceraya kalkışır mıydı? Hiç sanmıyorum.

Ama o da ABD tiyatrosunun sahnesinde buluverdi kendisini.

Birinci Körfez Harekatı'na neden olan Kuveyt'in işgali öncesini hatırlayın. Saddam, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi ile konuşmuştu. Dış siyaset uzmanlarına göre, ABD Büyükelçisi o görüşmede "Kuveyt'i işgal etmesi halinde ABD müdahalesi ile karşılaşmayacağı" izlenimini vermişti. Sonrası malum...

Saddam o gazla Kuveyt'e girdi. ABD liderliğinde Avrupa ve hatta İslam ülkelerinden oluşan koalisyon kuvvetleri Saddam'a karşı Birinci Körfez Savaşı'nı başlattılar. ABD, Bağdat varoşlarına kadar ilerledi. Saddam'ı yıllarca kalacağı kapana sıkıştırdı.

Petrol politikasına endeksli "Kuzey Irak'a müdahale senaryosunun gerekçesini" ABD, dünyaya "saldırgan Saddam" imajı çizdirerek oluşturmuştu.

Saakaşvili'ye verilen rol ise "Rusya'nın nasırına basarak Putin'in Gürcistan'a saldırısına çanak tutturmak" olabilir. 

Peki ABD'nin kazancı?

Kafkaslar'a, Avrupa'ya "Putin tehdidini" vurgulaya, vurgulaya tüm dünyaya göstermekti.

Sonra... Gürcistan'ı ve büyük olasılıkla Ukrayna'yı Rus tehdidine karşı korumak üzere NATO'ya almak, böylece Kafkaslar ve petrol yolunda Rus egemenliğini kırmak. ABD gene petrol endeksli büyük oynuyor. Hatta Karadeniz'i güvenceye almayı hedefliyor. Montreux Anlaşması'nın çetin hükümlerini aşarak donanmasını Karadeniz'e çıkarmak çabasında. Türkiye'ye bastırıyor, zorluyor.

Türkiye'nin önünde bir Saakaşvili örneği önemlidir.

Ankara gaza gelmemeli. Sonunda "kravatını yemek"te var.

(*) Bu görüntüler Habertürk'te yayımlandı. Habertürk Genel yayın yönetmeni Erdoğan Aktaş'a "Gerçek mi, kurgu mu?" diye sordum. "gerçek" olduğunu, "BBC'den aldıklarını" söyledi.
 
Kaynak: 21/08/2008 Tarihli Milliyet Gazetesi.
 
Saakşvili ve Kravat İlişkisi bknz: https://www.youtube.com/watch?v=RBcicyy8GFg
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.