RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Şubat 2015, Çarşamba 14:12:27 tarihnde eklendi. 581 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazız Biz, Abhazız

ABHAZYA DEVLETİ GENÇLİK TİYATROSU “ABHAZIZ BİZ, ABHAZIZ” ADLI TİYATRO OYUNU İLE SEZONU AÇTI
Abhazız Biz, Abhazız
04/02/2015. Suhum. 04/02/2015. “Abhazya – İnform. Foto Thomas Thaytsuk. Sputnik. Devlet Gençlik Tiyatrosu 3 Şubat Cumartesi akşamı açılış galası ile sezonu açtı. Abhazya Devlet Gençlik Tiyatrosu, Samson Chanba Abhazya Devlet Dram Tiyarosu Ana Sahne’de ünlü Abhaz yazar ve tiyatro oyuncusu Shota Chkadua tarafından yazılmış olan “Abhazız Biz, Abhazız” adlı oyun ile sahne dedi. (Oyunun bir başka adı ise “Kukla” olarak adlandırılıyor.)
 
“Abhazız Biz, Abhazız” adlı tiyatro oyununun yönetmenliğini, oyunun çeşitli evrelerinde oyuncu olarak önemli rolde oynayan Devlet Gençlik Tiyatrosu müdürü ve Halk Sanatçısı Sofa Agumaa yapıyor.
 
Tiyatro oyununda, Baba ve çocuklar arasındaki sorunlar, sevdikleri ve akrabalar arasındaki ilişkiler ele alınıyor. Oyunun kahramanı, bir seçim ile karşı karşıya: Anne, oğlunun yaşamını düzenlemeye çalışan bir karakter yapısına sahip, ancak bunu oluştururken ulusal gelenek ve görgü kurallarına uymak ya da kız arkadaşı ile buluşmasını sağlamak gerekiyor.      
 
“Abhazız Biz, Abhazız” Bilinen oyunu ilk olarak Tanınmış abhaz yönetmen Dimitry Kortava sahneledi ve ana rolü Amiran Taniya oynadı. Amiran Taniya, Genç oyuncu olarak Abhaz Tiyatro oyuncuları içerisinde önemli görevler üstlenmiştir.
 
Ulusal Gençlik Tiyatrosu, 20 Ağustos 2014 Tarihinde kuruldu. Abhazya Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesi “Aktör Bölümü” mezunu 18 genç oyuncu rol üstleniyor. Bugün için Devlet Gençlik Tiyatrosu’nun kendisine ait bir tiyatro salonu bulunmuyor. Provalarını “Abaza” Kültür Binası Sahnesi2nde yapıyorlar. 
 
Samson Chanba Abhaz Devlet Dram Tiyatrosu ana sahnesinin açılış günü için gençlik tiyatrosuna verilmesi büyük bir onur olarak belirtildi. 
 
(Not: Abhazyam.com olarak bizlerde Abhazya Devlet Gençlik Tiyatrosu’na çalışmalarında başarılar diliyoruz)     
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.