RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Şubat 2015, Pazartesi 11:46:57 tarihnde eklendi. 825 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum’da Balık Akını

SUHUM SAHİLİ, 31 OCAK İTİBARI İLE BALIK AKININA UĞRADI
Suhum’da Balık Akını
02/02/2015. Suhum sahilinde, 31 Ocak itibarı ile balık akını yaşandı. Sahilde balık tutmak için gelen insanlar balıkların yoğun bir biçimde kıyı kenarına geldiklerini belirtiyor. Bugün, yüzlerce balıkçı balık oltaları ile Karadeniz Kefal Balığı yakalamak için sahili doldurdu. Balıkçılar, balık yakalamanın ustalığın yanında şansında etkili olduğunu belirtiyorlar.
 
Büyük oranda Kefal sürüsü Suhum koyuna geldi. Ekoloji Enstitüsü Müdürü Roman Dbar, “Abhazya – İnform” Haber Ajansına verdiği bilgide, Kefalin mevsimlik göç zamanının Aralık – Ocak döneminde yaşanmaktadır ve bu yüzden Suhum koyunda bu kadar yoğun kefal balığının bulunmasının normal olduğunu söyledi.
 
Ancak bugün, yüzlerce balık sürüsü koya girdi. Kıyıdan 10 - 15 metre yakına kadar geldi. Birçok balıkçı iskele üzerinden onları yakalamak için farklı yöntemler kullanmaya çalıştılar. Dubalar üzerinden Kefal balığını yakalamak için kovalar ilke yakalamaya çalıştılar ve evlerine çantalar dolusu balık götürdüler.
 
Dbar, bugün için etkin bir biçimde balık avı sezonunun sürdüğünü belirtti. Ana balık av sezonu, Hamsi balığı üzerinde sürüyor. Deneyimli balıkçılar, en verimli avlama döneminin Ocak – Şubat ayları içerisinde olduğunu belirtiyorlar.
 
         
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.