RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Şubat 2015, Pazar 10:52:00 tarihnde eklendi. 744 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Apsnypress’e Buruk Kutlama

ABHAZYA CUMHURİYETİ RESMİ YAYIN ORGANI APSNYPRESS’İN 20. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ
Apsnypress’e Buruk Kutlama
01/02/2015. Abhazya Cumhuriyeti resmi yayın organı Apsnypress Haber Ajansı, Abhazya Cumhuriyeti 1. Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba’nın emri ile 31 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. 
 
Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında, Abhaz halkının savaş sırasındaki haklılığının dünya kamuoyuna duyurulması sırasında ciddi güçlükler yaşanmıştır. Abhazya Cumhuriyetinin bağımsızlık savaş zaferi sonrasında, uluslararası yasalar temelinde, bağımsızlık ve egemenlik haklarının savunulması ve Dünya kamuoyuna duyurulması amacı ile Abhazya Resmi İnternet Haber Ajansı kuruldu. 
 
Abhazyam.com olarak Apsnypress Haber Ajansı’nın kuruluşu ve çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Bağımsız ve doğru habercilik ilkesini şiar edinmelerinden dolayı kutluyoruz.
 
Ancak, Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yönetimi ve resmi organları tarafından yapılan kutlamalarda, Apsnypress Haber Ajansının kuruluşundan, günümüze kadar sağlam bir irade ile taşınmasında emeği geçen ve 2003 yılından 2014 yılına kadar Genel Yayın Müdürlüğünü yürüten Manana Gurgulia ve çalışma arkadaşlarının başarısından söz edilmemesini manidar karşılıyoruz.
 
Bilindiği üzere, Abhazya Cumhuriyeti siyasi tarihi içerisinde 27 Mayıs 2014 Tarihi önemli bir yer tutmaktadır. 
 
Bugünlerin heyecanı içerisinde siyasi yorumlar yapılması belki yanlış anlaşılmalara yol açabilir. 
 
Ancak unutmamak gerekir ki 27 Mayıs 2014 tarihi sonrasında, Abhazya Cumhuriyeti’nde siyasal – sosyal yaşamda önemli değişiklikler yaşandı. Yasal olarak görevde bulunan devlet başkanlığı görevinde bulunan Aleksandr Ankvab görevini bırakmak zorunda kaldı ve yapılan erken devlet başkanlığı seçimi ile muhalefet lideri Raul Hadjimba Devlet başkanı seçildi.
 
27 Mayıs 2014 günü,  Apsnypress Haber Ajansı Binası muhalefet güçleri tarafından basıldı, yönetim ve çalışanları tehdit edildi.
 
Apsnypress Haber Ajansı’nın bağımsız, tarafsız bir biçimde yayın politikası yürütmesi bazı siyasi güçleri rahatsız etmişti. Apsnypress Haber Ajansı’na bilinçli olarak yapılan baskılar, Abhaz Diasporasına ve Dünya’ya Türkçe yayın yaparak tanıtım çalışması yapan bir tek Abhazyam.com tarafından kınandı. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/4658/basina-baskiya-hayir.html )
 
Abhazya’da çalışan yayın organları ve gazeteciler bu konuda sessiz kaldılar. Abhazya Gazeteciler Birliği sadece bir bilfiri ile kınama yazısı yayımladı, ancak geresi gelmedi. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/4660/abhazya-gazeteciler-birligi.html )
 
Devlet Başkanlığı görevine seçilen Raul Hadjimba’nın ilk çalışmalarından birisi 23 Ekim 2014 Tarihinde Apsnypress Haber Ajansı Yayın Sorumlusu Manan Gurgulia’yı görevden aldı. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/4845/emir-hukmunde-kararname.html )
 
Apsnypress Haber Ajansı çalışanları bu karar sonrasında toplu olarak görevlerini bıraktılar ve Manana Gurgulia’ya destek verdiler. Ancak Abhazya basın – yayın organları ve gazeteciler bu konuda sessiz kalarak, uluslararası basın dünyası içerisinde haklarının korunması konusunda eksi not almaktan kurtulamadılar. 
 
Abhazyam.com olarak, 15 Mayıs 2007 Tarihinden itibaren Apsnypress Haber Ajansı’nın gönüllü Türkçe yayın organı olarak aralıksız çalışmaktayız. Doğru, bağımsız ve tarafsız yayın politikamız yine sürmektedir. Ancak Apsnypress Haber Ajansı’nın bugünkü yönetim yapısının tarafsız olduğu konusunda şüphelerimiz bulunmaktadır. 
 
Çünkü eski yönetimin görevden alınması ve yeni yönetimin göreve getiriliş biçimini anti – demokratik olarak görmekteyiz.
 
Bizler, Dünya’nın neresinde olursa olsun, basın ve çalışanlarına karşı sürdürülen her türlü baskı ve şiddet eylemlerine karşıyız ve bu karşı duruşumuzu sürdüreceğiz. 
 
Abhazyam.com olarak bir kez daha Apsnypress Haber Ajansı’nın kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Manana Gurgulia ve çalışma arkadaşlarının şahıslarında 20. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.
 
Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu
 
Fatih Atan (A’tanba)
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.