RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Ocak 2015, Cuma 12:03:34 tarihnde eklendi. 650 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO’dan Bildik Tepki

NATO GENEL SEKRETER YARDIMCISI ALEKSADR VERSHBOW “NATO, ABHAZYA – RUSYA ANTLAŞMASINI İSTİKRARI BOZUCU BİR UNSUR OLARAK GÖRÜYOR”
NATO’dan Bildik Tepki
29/01/2015. NATO Genel Sekreter Yardımcısı Aleksandr Vershbow, Gürcistan’a düzenlediği resmi ziyaret sırasında, Gürcistan Avrupa ve Avrupa – Atlantik Birliği Entegrasyon İlişkileri Bakanı David Bakradze ile görüştü.
 
Toplantı sırasında Gürcistan’ın NATO ile işbirliği konuları ve NATO’ya entegrasyon sürecinde ve gelecekte yapılması gereken çalışmalar görüşüldü. Taraflar arasında yapılan görüşmede, Gürcistan tarafından uygulanması gereken paket çalışmaları ve ayrıca Şubat ayında yapılacak olan NATO Bakanlar  kurulu toplantısının önemine vurgu yaptılar.
 
Toplantıda ele alınan diğer konular arasında bulunan “İşgal Altındaki Topraklar”daki konum ve ayrıca Abhazya ve Rusya arasında imzalanan Birlik ve Entegrasyon Antlaşması (Stratejik Ortaklık Antlaşması – Abhazyam.com) ve aynı biçimde Güney Osetya ile yapılacak olan benzer antlaşmalar sonrasında doğabilecek tehdit unsurları görüşüldü.
 
David Bakradze, görüşmede, bu tür belgelerin Abhazya ve “Tsinval Bölgesinin” ilhakı anlamında bir adım olduğunu ve NATO’nun Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına yönelik bu tür tehditler karşısında Gürcistan’a destek vermesi nedeni ile ilgili olarak Aleksandr Vershbow’a teşekkür etti.
 
NATO Genel Sekreter Yardımcısı, konuşmasında, Atlantik Birliği olarak Gürcistan’ın Avrupa – Atlaintik Birliğine giriş sürecini, toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını desteklediğini bir kez daha yineledi. Vershbow “Bizler, Gürcistan’ın bölgeleri - Abhazya ve Rusya arasında yapılan antlaşma ile bölgede oluşturulmaya çalışılan tasarımlar dahil olmak üzere tüm konular hakkında görüştük, NATO olarak, antlaşmayı tanımıyor ve açık bir biçimde istikrarı bozucu bir unsur olarak görüyor” dedi. Vershbow, Bir kez daha Gürcistan’a olan tam destek verdiklerinin güvencesini verdi.
 
Vershbow, Gürcistan’ın onay sürecindeki rolünün, ülke içerisinde oluşacak olan güvenlik ve istikrarın sağlanması konusunda Gürcistan’ın önemine dikkat edilmesi gerektiği çağrısında bulundu.                
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1889853.html#ixzz3QIKMBIjD
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.