RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Ocak 2015, Salı 11:38:01 tarihnde eklendi. 546 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Soykırım Anma günü

27 OCAK – ULUSLARARASI SOYKIRIM ANMA GÜNÜ
Soykırım Anma günü
27/01/2015. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu 27 Ocak 2006 tarihinde aldığı karar ile (Auschwitz-Birkenau – Kurtuluş Günü) 27 Ocak - Yahudi Soykırımı Kurbanlarını anma Günü olarak kabul etti. 
 
Washington Soykırım Müzesi Araştırmacılarına göre, Avrupa toprakları üzerinde kurulan kamplarda, Yahudilerin imhası ve diğer toplumsal kimlikteki insanların izolasyonu, zor koşullar altında çalıştırılması sonrasında kırk iki bin beş yüz den fazla çocuğun Auschwitz kampından sovyet askerlerince kurtarıldığı biliniyor.
 
Bugün, Abhazya Cumhuriyeti’nde kamlarda ki zor ve korkunç dönemlerde bulunan insanlarda yaşıyor.
 
Nelly Trotsenko, 1942 – 1945 yılları arasında Almanya’nın Fransa sınırına yakın bölgesinde bulunan bir toplama kampında bulundu. Nelly Trotsenko “Bizleri çok zor koşullar altında çalıştırdılar, karnımızı sadece ekmek ve pancar ile doyurdular. Ben 15 yaşımda toplama kampına konuldum, beş kez kaçmak istedim ama beni yakaladılar. Ve sonuçta bir mucize olarak sağ kaldım” dedi.
 
Nelly Trotsenko “Ben hiçbir zaman serbest kaldığımız 17 Nisan 1945 günün unutmuyorum. Savaş bizlerin kaderini değiştirdi. Milyonlarca insan toplama kamplarına konuldu, bizler sağ kaldık ancak maalesef birçoğumuz geriye dönemedi. Bu büyük bir trajedi ve dünya tarihinin en korkunç zamanıdır, insanlığın bir kez daha bu tür bir trajediye izin vermemesi çok önemlidir” dedi.
 
Abhazya Yahudi Toplum Birliği “Shalom” «Шалом» Başkanı Aleksandr Finkevich, aralarında toplama kamplarında öldürülen 16 kişinin ailelerinin de bulunduğu kişilere, hayırsever kuruluşlar tarafından maddi destek yapıldığını söyledi.                 
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/13963.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.