RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Ocak 2015, Pazartesi 22:20:18 tarihnde eklendi. 957 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – EMITT İstanbul

HIZLI MUHABİR - ERHAN ALTIPARMAK “TANIMASALAR DA TANINAN ÜLKE, ABHAZYA!”
Abhazya – EMITT İstanbul
26/01/2015. Değerli Abhazyam.com izleyicileri, 22 – 25 Ocak 2015 Tarihleri arasında dünyanın uluslararası turizm fuarları arasında bulunan EMITT Turizm Fuarı gerçekleştirildi. Abhazya Cumhuriyeti Fuar’da AKMİS Seyahat Gurubu tarafından oluşturulan Stant içerisinde yer aldı ve oldukça ilgi uyandırdı. 
 
“Hızlı Muhabir – Erhan Altıparmak”  Abhazya Cumhuriyeti’nin EMITT – İstanbul Turizm Fuarına katılım hakkında, hem Abhazya Cumhuriyeti, Abhaz Diasporası ve Kuzey Kafkas Diasporası tarafından ders çıkarılması gereken bir yazı yazdı. 
 
Abhazyam.com olarak, Abhazya Cumhuriyeti’nin, EMITT İstanbul Turizm Fuarına katılımına katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür eder, bu tür çalışmaların destekçisi olduğumuzu belirtiriz. Aşağıda Hızlı Muhabir – Erhan Altıparmak’ın yazısı bulunmaktadır.
 
Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu
 
Fatih Atan (A’tanba) 
 
***********
 
HIZLI MUHABİR - ERHAN ALTIPARMAK “TANIMASALAR DA TANINAN ÜLKE, ABHAZYA!”          
 
26/05/2015. Abhazya malumunuzdur NATO ve Amerikan müttefikleri olarak Gürcistan'a bağlı Özerk Cumhuriyet olarak tanınıyor. 1992'de bağımsızlığını ilan eden Abhazya, ekonomik ambargolara maruz kalmış, ülke kapalı bir cezaevi sistemine döndürülmüştü.  

2008'de yaşanan Güney Osetya savaşına müdahil olan Abhazya, Osetleri bu savaşta desteklemişti. Gürcü faşizmi nedeniyle birçok masum insan yine bu savaşta yaşamını yitirmişti. Rusya, bu savaşın üzerinde Gürcistan'a gereken cevabı Tiflis'e girerek vermişti. Ardından yine Moskova, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıdığını açıklamıştı.  

Bu kısa yakın tarih özetinden sonra 2008'den sonra Kuzey Kafkasya'da ve diasporada neler yaşanmış ona bakmak gerekir.  

Rusya'nın Abhazya'yı resmen tanımasının ardından Abhazya'da kapital şok yaşanmaya başladı. Ülkede turizm ve yeni yatırımlar Abhazya toplumunun farklı bir pencereden dünyaya bakmasını sağladı. Kremlin Güney Osetya ve Abhazya'ya yatırımlar konusunda ciddi çalışmalar yapıyor.  

Abhazya çok büyük bir gelişim gösteriyor. Ülkede tek sorun tanıtım, altyapı ve yatırımların tamamlanması. Bu yolda da herkes üzerine düşeni gücü yettiğinde gösteriyor.  

Abhazya'nın yaşaması için en temel gereksinimlerden biri de Türkiye. 

Abhaz ve Çerkes nüfusunun oldukça fazla olduğu bu coğrafyada yatırım dinamikleri bulunuyor. Türkiye'de ki diaspora şu zamanlar yatırım ve tanıtım konusunda ciddi çabalar gösteriyor. Herkese ayrı ayrı bu konuda teşekkür etmek gerekir.  

Abhaz kökenli Akmis Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve yine Abhaz kökenli Akmis Seyahat Genel Müdürü Olgun Aksoy, yatırım ve tanıtım konusunda Abhazya'ya fayda sağlamaya çalışıyor.  

Geçtiğimiz hafta açılan Emitt fuarında Akmis Grup, çalışma kollarıyla birlikte Abhazya'nın tanıtımı için standında Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası'na yer tahsis etti.  

Aslında burada bir nokta atışı yapıldı.  

Abhazya, Emitt için stant açma başvurusu yapsaydı sizce kabul edilecek miydi? 

Gürcü nüfusunun da çok yaşadığı Türkiye'de yapılması gereken en güzel çalışma yapıldı. Abhazya, Gürcistan istese de istemese de Emitt'te yer aldı.  

Aslında burada başka bir noktayı da görmek gerekir. 

Ruhi Karaalp bu konuda büyük riskler almaya devam ediyor.  Akmis Seyahat, ticaret yapmasına rağmen, Abhazya'yı arkasına almış veya önüne katmıştı.  Bu Akmis Grup açısından Abhazya ve Gürcistan gibi stratejik bir konuda büyük bir risk almak anlamına geliyor.  Anavatanı için gözünü karartmış ve kaygılara yer vermemiş. Ticarette bunlar önemli detaylar. 

Kendisini yine tebrik etmek istiyorum.  

Bir diğer taraftan baktığımızda Abhazya üzerinde Türkiye'de yaşayan tüm toplumlarının bir sempatisi olduğunu görüyoruz. Abhazlar herkes tarafından sevilen, takdir gören, imrenilen halklar arasında. Gürcü faşistlerin küçük çabaları bile NATO ve ABD gibi kirli ittifaklar sayesinde amacına ulaşıp Abhazya'nın ülke tanıtımında sorunlar yaşamasına sebep oluyorsa eğer, Ruhi Karaalp gibi birçok işadamı ve Abhaz diasporasının elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum.  

Ben herkesin yaptığı çalışmaları takdir ediyorum ama tabiri yerindeyse 'yetmez ama evet' diyorum.  

Emitt fuarında Abhazya stant açtı ama Kafkasyalılar bu etkinliğe fazla katılım göstermediler. 

Burada bir bilgi eksikliği olmuş olabilir. 

Keşke böyle bir çalışmanın olacağını Abhazya'nın Türkiye'de yetkili bürokratları kamuoyuna duyursalardı...  

Bu stant Abhazya adına açılmış bir stand. 

Çok güzel izlenimler bırakan bu stantta, tüm Kuzey Kafkasların olması gerekirdi.  

Standa Gürcülerin geldiğini gördüm. Burada küçük bir fikir çatışması yaşandı. Abhazya'dan gelen arkadaşlarımız Gürcü vatandaşlara neden 'bağımsız' olduklarını anlattılar. Fakat onlar inatla Abhazya topraklarının Gürcistan'a ait olduğunu konusunda direttiler. 

Bazıları ise ikna oldu.  

İkna olanların sayısı çok fazla olmamakla birlikte Abhazya'nın bağımsızlığının 1 Gürcü'ye dahi kabul ettirilmesi büyük bir maharet.  

Bu anlamda Abhazya açısından başarılı bir Emitt fuarı gerçekleştirildi.  

Ruhi Karaalp ve Olgun Aksoy, bundan sonra yapılacak tüm etkinlik ve programlarda Abhazya'nın tanıtımına devam edileceğini söyledi.  

Olması gerektiği gibi...
 
Kaynak: http://www.hizlimuhabir.com/mobil/kose-yazisi/110/tanimasalar-da-taninan-ulke-abhazya.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.