RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Ocak 2015, Pazar 16:18:53 tarihnde eklendi. 912 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Su Uyur, Düşman Uyumaz!

GÜRCİSTAN DEVLET BAŞKANI, ABHAZYA "HÜKÜMETİ" VE TSİNVAL BÖLGESİ “YÖNETİMİ” İLE BİR ARAYA GELDİ
Su Uyur, Düşman Uyumaz!
25/01/2015. Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, 23 Ocak Cuma günü, Abhazya ve Tsinval Bölge “Hükümetleri” ve ayrıca, sivil toplum kuruluşları ile çalışmaları değerlendiren bir toplantı düzenledi. (Not: Gürcistan Devlet Yönetimi, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerini tanımıyor ve onların yerine Tiflis’te görev yapan kukla hükümetler kurarak bölgede politikasını sürdürmeye çalışıyor – Abhazyam.com)   
 
Gürcistan Devlet Başkanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, toplantıya, Abhazya Hükümeti Başkanlığı görevini yürüten Vahtang Kolbaya ve Tsinval Bölgesi Yönetimi Dönem Başkanı Dimitry Sanakoev ve “İşgal Altındaki Topraklar” ile ilgili çalışmalarda bulunan STK Temsilcileri katıldılar.
 
Toplantının ana konularından birisinin, Rusya ve Abhazya arasında imzalanan, İttifak ve Entegrasyon (Stratejik Ortaklık – Abhazyam.com) Antlaşmasının Rusya Devlet Duma’sı tarafından onaylanması olduğu belirtildi. G. Margvelashvili, bu sorunun barışçıl yollardan çözümünde uluslararası toplumun etkin bir biçimde çalışmasına önem verdiklerini söyledi. Görüşmede ayrıca, Abhazya topraklarında yaşayan diğer uluslardan insanların durumları da ele alındı.
 
Gürcistan Devlet Başkanı Uluslararası İlişkiler Danışmanı Tengiz Pkhaladze, görüşmelerin önemli olduğunu ve bunların bütün olarak görüşülerek, sonuçlandırılması için sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Bu süreç içerisinde ana konu, “İşgal Altındaki” topraklarda var olan sorunların, barışçıl yöntemlerle çözümü ve geriye dönüş koşullarının yaratılması, bu topraklardaki vatandaşlarının refahı olarak belirlendi.     
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1887641.html#ixzz3Pphk0EJI
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.