RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ocak 2015, Perşembe 09:53:45 tarihnde eklendi. 694 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Dili Tanıtım Filmi

“ABHAZ DİLİ. DÜNÜ, BUGÜNÜ VE YARINI” İSİMLİ BELGESEL FİLM TANITIMI YAPILDI
Abhaz Dili Tanıtım Filmi
22/01/2015. 21 Ocak Çarşamba günü, Abhazya Devlet Savaş Kahramanları Müzesi’nde Abhaz Dili’nin sorunları hakkında çekimi yapılan “Abhaz Dili. Dünü, Bugünü ve Yarını” adlı belgesel film tanıtımı yapıldı.
 
Tanıtım toplantısına, Devlet Başkanı Raul Hadjimba, Devlet Başkanı Danışmanı Vladimir Zantariya, Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Milletvekilleri, Bilim insanları ve STK temsilcileri katıldılar.
 
Filmin senaryosu, Dimitri Gulia Abhazya Sosyal Bilimleri Enstitüsü Eğitim Görevlisi ve gazeteci Manana Kokoskir tarafından yazıldı. Rejisör ve kameraman – David Avidzba.
 
“Abhaz Dili. Dünü, Bugünü ve Yarını” adlı belgesel film, Suhum Şehri Eğitim Bölümü, Abhazya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ve Kültür – Tarih Bölümü, Kültür Tarihini Koruma Vakfı, Abhazya Rauhani Meclisi ve “Premium” şirketi tarafından desteklenerek hazırlandı.
 
Senaryo yazarı, Manana Kokoskir, filmin üç yıllık bir çalışma sürecinde hazırlandığını ve sadece Abhazya’da değil, aynı zamanda Khanti – Mansiysk ve Moskova’da da çekimler yapıldığını söyledi. 
 
(Film, Rus dilinde çekim yapıldı ve tanıtım sonrasında, Abhaz dili’nin korunması ile ilgili bir filmin neden Rus dilinde çekiminin yapıldığı Abhaz toplumunda tartışma konusu oldu – Abhazyam.com)         
 
Bknz: Apsua Tv: http://www.apsua.tv/rus/video/4451/
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/13930.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.