RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Ocak 2015, Salı 13:41:57 tarihnde eklendi. 553 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

International Alert Yeniden Sahnede

IRAKLİ KHİNTBA, “INTERNATIONAL ALERT” TARAFINDAN BRÜKSEL’DE DÜZENLENEN TOPLANTIYA KATILDI
International Alert Yeniden Sahnede
20/01/2015. Suhum. 19 Ocak 2015. Sputnik. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Danışmalar Bölüm Başkanı Irakli Khintba, 16 Ocak’ta Brüksel’de Abhazya – Rusya Antlaşması hakkında düzenlenen toplantıya katıldı. Irakli Khintba, Abhazya – Rusya antlaşması, dış gözlemciler tarafından ilgi odağı oldu, ancak konu hakkındaki tepkiler farklı biçimlerde var ve tek taraflı olarak seviş ediliyor, bu yüzden Avrupa alanında gerçek ve dengeli bir biçimde bilgi verilmesi açısından toplantının verimli olduğunu söyledi.
 
Katılımın temel amacı, Avrupalı uzman ve yetkililere, objektif değerlendirmelerde bulunmaları amacı ile belgelerin sunumunu taşıyordu.
 
Irakli Khintba “Ben, konuşmamda, antlaşmanın Abhazya Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarının asgariye indirmeye yol açmayacağını, ülkenin gelişimine ve çağdaşlaşmasına katkı vereceğini, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan antlaşmanın ortak çıkarları doğrultusunda, bölgede etkin ve olumlu bir rol üstlenmelerini sağlayacağını belirttim” dedi.
 
Diplomata göre, Avrupa topluluğunda mevcut olan yanlış ve kalıplanmış mitler ve değer yargıların ortadan kaldırılması için farklı ortamlarda bilgilendirme çalışmalarının sürdürülmesi gerekiyor. Khintba “Bizlerin, farklı konumlarda görevlerimizi açıklamaktan kaçınmamız gerekmektedir. Bizler konuşmayalım – diğerleri bizim hakkımızda konuşsunlar” dedi.       
 
Brüksel’de 16 Ocak 2015 Tarihinde düzenlenen Uluslararası Konferans Uluslararası STK International Alert tarafından organize edildi. İngiliz STK olan International Alert 1985 yılında Uluslararası İnsan Hakları Savunucusu Martin Innols tarafından kuruldu ve Kafkasya Bölgesi’ndeki çatışmalar hakkında çalışmalarda bulundu. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20150119/1013665229.html
 
********
 
NOT: Değerli Abhazyam.com izleyicileri İngiliz Araştırma Kuruluşu International Alert, 1992 – 1993 Abhazya – Gürcistan Savaşı döneminde 22 Kasım  - 4 Aralık 1992 tarihleri arasında Moskova – Suhum – Gudauta- Batum – Tiflis arasında araştırma gezisi düzenlemiştir. Rus, Abhaz, Gürcü yetkililer ile görüşmelerde bulunmuştur. Araştırma heyeti, International Alert’in Doğu Avrupa ve Sovyetler Birliği Programı Eski Müdürü Stefan Sulivan eşliğinde, Abderrazak Essaied (Danışman ve BM Göçmenler Komisyonu Eski Üyesi – Cenevre), Paul Henze (Rend Corporation Araştırma Kurumu, CIA Türkiye Masası Eski Şefi ve özellikle 12 Eylül 1980 Askeri Darbesini yapan Kenan Evren ve ekibi için kullanmış olduğu “Bizim Çocuklar Başardı” sözü ile tarihe gerçmiştir), S. Enders Wimbush’dan (Danışman ve Özgürlük Radyosu eski müzik direktörü) oluşuyordu. 

Heyet Üyeleri 26 Ocak 1993’de Londra’da düzenlenen uluslararası toplantıda “Demokratikleşme Yolunda Gürcistan ve Abhazya Meselesi” adı altında bir rapor yayımladı. Rapor toplam olarak 37 maddeden oluşuyor, dönem içerisnde derin tartışmalara neden olan bu rapora karşılık olarak İngiliz Bilim Adamı Londra Üniversitesi Kafkas dilleri Okutmanı George Hewitt tarafından “”International Alert Raporuna Yanıt” (Körün Işığa İhtiyacı Yoktur) diyerek bir yanıt yazısı yayımlandı.

Değerli okuyucular International Alert isimli İngiliz STK’sının yapısını özellikle Paul Henze gibi kişiler ile çalışması nedeni ile sizlerin değerlendirmenize sunmak istiyoruz. Ayrıca raporun 23. Maddesi olan DEMOKRASİ? Adlı bölümünü sizlerle buluşturmak istiyoruz ve Abhazya Cumhuriyeti devleti Yöneticilerinin, çeşitli uluslararası toplantıları düzenleyen kuruluşların yapılarını bilerek bu toplantılara gittiklerini ummak istiyoruz.
 
23. DEMOKRASİ?

Abhaz liderler, etnik haksızlık ve haklardan uzun uzadıya söz etmelerine rağmen, teori ve prtikte demokrasiden pek söz etmediler. 20. Yüzyılda Abhazya’da oluşan demografik durum gereği Abhazların bir yana, hâkimiyet iddialarının bile temsili yönetim ilkesi ile uyuşması olanaksızdır. %17’lik bir azınlığın geride kalan %83’e tahakkümünü garantileyecek demokratik bir formül bulmak zordur. Misyon, Abhaz aydınlarının bu meseleyi yeterince düşünmediği izlenimini edinmiştir. Sovyet yönetimi altında, Abhazya Özerk Cumhuriyeti’nde mecliste Abhazlar, sayılarının çok üstünde temsil edilmişler ve resmi makamlara tayinlerde diğer diğer milliyetlere karşı kayırılmışlardır.  
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.