RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Ocak 2015, Pazar 11:36:19 tarihnde eklendi. 704 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İngurHES Savaşı Durmuyor

GÜRCİSTAN AÇIKLAMASI “ABHAZYA GÜRCİSTAN’IN İŞGAL EDİLMİŞ BÖLGESİDİR, BU YÜZDEN İNGURHES GÜRCİSTAN’IN SORUMLULUĞUNDA BULUNUYOR”
İngurHES Savaşı Durmuyor
18/01/2015. Gürcistan Enerji Bakanlığı, “Karadenizenerji”  «Черноморэнерго» Genel Müdürü Aslan Basariya’nın, Abhazya ve Gürcistan arasında İngurHES çalışmaları hakkında sürdürülen görüşmelerin yeniden gözden geçirebileceği ile ilgili açıklamasını yalanladı.
 
Gürcistan Enerji Bakanlığı “İngurHES, Gürcistan toprakları içerisinde bulunmaktadır ve Gürcistan devletine aittir. “Karadenizenerji” «Черноморэнерго» Genel Müdürü tarafından yapılan açıklama, gerçekleri yansıtmamaktadır. Birkez daha herkese hatırlatmak isteriz ki, Abhazya – Gürcistan’ın işgal edilmiş topraklarıdır ve bizler, Gürcistan’ın bu bölgesi hakkında sorumluluk sahibiyiz. Ülkemizin diğer bölgelerinde bulunan sorunlara, Abhazya ile yaşanan siyasal çatışmalara ve var olan sorunlara rağmen, halen İngurHES’ten Abhazya’ya elektrik enerjisi verilmektedir” açıklamasında bulundu. (Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi hk.bknz: http://www.abhazyam.com/haber/4936/ingurhes-savasi-suruyor.html )
         
Tiflis yönetimi bir kez daha, İngurHES ile ilgili sorunların çözümünde Gürcistan devletinin sorumlu olmuştur ve sorumlu olmaya devam edecektir vurgulamasında bulunuyor. Aynı zamanda, bu istasyonun, onarım ve bakım çalışmaları ile ilgili tüm masraflarını ödemektedir. 
 
“Karadenizenerji” «Черноморэнерго» Genel Müdürü Aslan Basariya, 15 Ocak’ta düzenlemiş olduğu basın toplantısında, Abhaz tarafının Gürcistan ile İngurHES çalışmaları hakkında görüşmelere başladığını açıklamıştı. O, açıklamasında, eğer bu sorun çözülmez ise Abhazya ve Gürcistan açısından ciddi sorunlar oluşabileceğini vurguladı. Basariya, gelecek süreçte herkesin bu konuda yapılacak olan bir dizi somut eylem dizisini görecekleri konusunda söz verdi.       
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1885233.html#ixzz3P4LqbknO
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.