RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Aralık 2014, Cuma 22:04:01 tarihnde eklendi. 1125 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK Açıklaması

KAFKAS – ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ, AVRUPA PARLAMENTOSUNU PROTESTO ETTİ
KADK Açıklaması
26/12/2014. Kafkas  - Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK), 18 Aralık 2014 Tarihinde toplanan Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda alınan kararı kınayan bir bildiri yayımladı. Aşağıda KADK açıklaması bulunuyor.
 
********** 
 
Tarih : 26 Aralık 2014
Sayı : 2014-146
Konu : Abhazya Cumhuriyeti

Sn. Martin SCHULZ

AVRUPA PARLAMENTOSU BAŞKANI

18 Aralık 2014 tarihinde Strasbourg’da yapmış olduğunuz Genel Kurul toplantısında Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan anlaşmayı kınama yönünde bir karar almanızı çelişkili bulduğumuzu ifade etmek isteriz. Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan anlaşma bugüne kadarki politikalarınızın doğurduğu bir sonuçken, bu sonucu doğuran politikalarınızı gözden geçirmek yerine kınama kararı almanız AB’nin bölgesel zemin kaybına hiçbir fayda sağlamaz.

AB’nin sahip olduğunu iddia ettiği değerlerin pratikte olmadığını, uluslararası hukukun konjonktüre göre değişmesini sadece Kosova ve Abhazya’ya yaklaşımlardaki farkta bile görmek mümkün olduğu için Parlamentonuzu değerler ve hukuk düzlemine davet etmiyoruz ancak gelinen ve gidilen noktaları Abhazya-Gürcistan-AB çıkarları doğrultusunda sağlıklı tahlil etmenizi, ezberler üzerinden yürütülen politikaların taraflara fayda sağlamadığını görmenizi umuyoruz.

Abhazya Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ile iyi komşuluk ilişkisi içindedir. Gürcistan ve AB ile iyi komşuluk ilişkisini de reddetmemektedir. Ancak bugüne kadarki AB politikaları Abhazya’yı dışlayıcı bir nitelikte olmuştur. Bu koşullarda Abhazya Cumhuriyeti’nin varlığını sürdürmesi için gerekli olan adımları atması şaşırtıcı olmamalıdır.

Parlamentonuzu kınama kararınızda örneği görülen verimsiz retoriği aşmaya, Abhazya ve Gürcistan arasında iyi komşuluk ilişkilerinin kurulmasının sağlayacağı fayda ve bu ilişkinin kurulamaması durumunda doğacak sonuçlar konusuna acilen yoğunlaşmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan

Erdeşan Kobaş (BGANBA)
İstanbul – TÜRKİYE
 
Kaynak: info@abhazya.org
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.