RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Aralık 2014, Perşembe 23:14:41 tarihnde eklendi. 742 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kiliselerin Siyaset Savaşı

GÜRCÜ ORTODOKS KİLİSESİ, RUSYA FEDERASYONU – ABHAZYA CUMHURİYETİ BİRLİK VE STRATEJİK ORTAKLIK ANTLAŞMASINI KINADI
Kiliselerin Siyaset Savaşı
25/12/2014. Gürcistan Patrikhanesi’nin 23 Aralık Salı günü Tüm Gürcistan Katolik – Patrikhanesi Patriği İlia II başkanlığında yapılan toplantıda, İlia II “Gürcistan Ortodoks Kilisesi Kutsal Sinod Meclisi, Gürcistan’ın “Devredilemez Bölgeleri” ile yapmış olduğu antlaşmaları kabul edilemez olarak görüyor” açıklamasında bulundu. 
 
Patrik İlia II konuşmasında, dünyanın karşılaşmış olduğu, özellikle de Gürcistan’ın yaşamış olduğu sorunların ve zorlukların sürdüğünü belirtti. Toplantıda, Abhazya ve Tsinval bölgelerinin dünyadaki bütün Ortodoks kiliseleri ve aynı zamanda Moskova Patrikhanesi tarafından, yasal ve tarihsel olarak Gürcü Ortodoks Kilisesi’nin yetki alanı içerisinde olduğunun kabul edildiği vurgulandı. Sinod üyeleri, aynı zamanda Gürcü din adamlarının bu bölgelerde ibadet etme haklarının engellenmesinin uluslararası hukuk ve insan haklarının ihlali ve kabul edilemez olduğu konusundaki üzüntülerini belirttiler. 
 
Sinod üyeleri “Bu topraklar, hükümetimizin geçici olarak kontrol edemediği, ülkemizin ayrılmaz birer parçasıdır ve Gürcistan’da onarılamaz yaralar açmıştır. Rusya’nın son dönemlerde bu bölgeler ile yapmış olduğu anlaşmaları üzüntü ile karşılıyor ve yasa dışı ilan ediyoruz” açıklamalarında bulundular.         
 
Sinod üyeleri, tanrıya olan güvenlerini bir kez daha yineleyerek, uluslararası toplumun görüşlerinin alınarak Gürcistan’ın yasal güvencesi içerisinde yüzbinlerce mültecinin kendi evlerine dönmelerinin sağlanacağı gerçek adımların atılacağı ümitlerini dile getirdiler.
 
Bilindiği üzere, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında Birlik ve Entegrasyon (Birlik ve Stratejik Ortaklık – Abhazyam.com) Antlaşması imzalandı, Rusya Federasyonu ve Güney Osetya Cumhuriyeti arasında, önümüzdeki yılbaşında benzer bir antlaşmanın imzalanması planlanıyor.   
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1880632.html#ixzz3MuKNHerP
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.